Dinkić na saslušanju zbog „Galenike“?

Bivši ministar ekonomije Srbije, Mlađan Dinkić će u ponedeljak u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal biti saslušan u vezi sa milionskom pljačkom „Galenike“, Dinkić kaže da je pozvan u svojstvu svedoka.

Srbija 23.08.2014 | 21:14
Dinkić na saslušanju zbog „Galenike“?

Dinkić će, navodi list, morato da objasni da li je kao ministar 2010. godine učestvovao u donošenju odluke da se sa računa „Velefarma“ skine blokada „Galenike“, zbog čega su budžet i državna farmaceutska kompanija pretrpeli milionsku štetu.

„Neko iz državnog vrha je naredio rukovodstvu „Galenike“ da povuče menice kojima je bio blokiran račun „Velefarma“. Tako je naneta milionska šteta kompaniji, a ovom odlukom je istovremeno dozvoljeno jednoj drugoj farmaceutskoj kući u nemačkom vlasništvu da preko reda naplati dugove.
Sumnja se da je Dinkić, kao tadašnji ministar ekonomije, učestvivao u ovoj odluci“.

Dinkić je za taj list potvrdio da je dobio pozov, ali tvrdi da neko „namerno daje pogrešne informacije“.

„Pozvan sam u svojstvu svedoka. Neki drugi ljudi su osumnjičeni“, rekao je Dinkić.


Izvor: Informer

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

23.08.2014 19:54

OVAJ "MUZICAR-GITARISTA" NA FOTOGRAFIJI GORE, ME JAKO PODSJECA NA TIPCNOG SARAJEVSKOG KLOŠARA, DŽEPAROSA ILI SECIKESU KOJI SU PRIJE RATA GODINAMA DŽEPARILI U SARAJEVSKIM TRANVAJIMA, A OBLACILI SU ODJELA I BIJELE KOSULJE....

ODGOVORITE
Name

A

23.08.2014 20:11

IMA LI TU NEGDE BAJE BOMBASA.JER NEMA AFERE U KOJU ON NIJE TURIO NOS.

ODGOVORITE
Name

m.v.24.08.2014

24.08.2014 06:50

Baja bombaš je drugi po redu iza gitariste a treći je kum Škrbić

ODGOVORITE
Name

mali

24.08.2014 06:57

Dodik jeste sumljiv i Kraoje jos niko nije izneo neke dokaze! U doboju gde je SDS na Vlasti obren Petrovic i njegov kum Josipovic"Beli" ima gradjevinsku firmu i sve on radi za opstinu to nije nepotizam i kriminal! Nisam nici pristalica posto ce biti sjasi murta usjasi murta to je fakat

ODGOVORITE