Austrija u panici

U austrijskoj pokrajini Gornja Austrija dva lica se nalaze u karantinu u bolnici zbog sumnje da su zaraženi virusom ebole.

Svijet 19.08.2014 | 22:58
Austrija u panici

Predsednik pokrajine Jozef Piringer saopštio je večeras da se radi o dva muškarca koji su u sredu prošle nedelje doputovali iz Nigerije u Austriju.

Radi dijagnoze upućena je krv na Institut za tropske bolesti u Hamburg.

Piringer je objasnio da se radi o nigerijskim državljanima, koji su sredinom avgusta, u okviru poslovnih obaveza, doputovali u Gornju Austriju.

Oni se trenutno nalaze u karantinu u bolnici u Feklabruku, a nadležne pokrajinske vlasti preduzele su sve potrebne mere predostrožnosti, naveo je on.

Prema njegovim rečima, lekari smatraju da je trenutna opasnost od infekcije mala.

Šefica sektora za javno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Pamela Rendi Vagner istakla je da, i pored toga što je rizik mali, treba biti obazriv.

Dvoje Nigerijaca dobili su temperaturu po povrtaku iz Lagosa, te je u skladu sa planom za vanredne situacije njihov lekar stupio u kontakt sa nadležnim okružnim vlastima.

Potom su dva pacijenta posebnim transportom za infektivne bolesti Crvenog krsta prebačena u bolnicu.

Krajem prošle nedelje je smrt jedne 47-ogodišnje Britanke u mestu Vomp, u pokrajini Tirol, koja se, takođe, vratila iz Nigerije, navela vlasti da reaguju i daju na analizu njenu krv. Iz Instituta u Hamburgu u ponedeljak je saopšteno da uzrok smrti nije bila ebola.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

20.08.2014 09:06

Ja mislio da nema Burke a sad to moda

ODGOVORITE