Uhapšen mafijaški bos i pjesnik

Italijanska policija je uhapsila Alda Đonta, mafijaškog bosa koji je zbog elokventnih poruka koje je pisao sinu iz zatvora i prerušavanja u ženu stekao nadimak “mafijaš pesnik”.

Svijet 19.08.2014 | 20:25
Uhapšen mafijaški bos i pjesnik

Policija u civilu priterala je pripadnika napuljskog klana Kamora uza zid u subotu u sicilijanskoj luci Pocalo, u trenutku kada je sa lažnim ispravama pokušao da se ukrca na trajekt za Maltu.

Četrdesetdvogodišnji sin Valentina Đonte, mafijaškog bosa koji je osamdesetih godina prošlog veka izgradio narko-imperiju Đonta i udružio se sa sicilijanskim klanom Koza Nostra, stekao je popularnost kao vođa klana dok mu je otac bio u zatvoru.

Dok je bio u bekstvu, Aldo Đonta je često nosio periku i oblačio žensku odeću da bi izbegao hapšenje. Ovoga puta je, međutim, bio relativno normalno obučen: na sebi je imao crnu majicu i velike naočare.

Zbog tajnih poruka koje je pisao sinu iz zatvora 2008. godine nazivali su ga “pesnikom” - iako njihov sadržaj nije imao nikakve veze sa klasičnom poezijom.

“Nauči da pucaš iz automata, sačmarice i kalašnjikova”, pisalo je u jednoj od zaplenjenih poruka.

Njegova reputacija zapečaćena je kada je napuljski pevač Toni Marćano, koji je navodno bio povezan s klanom Đonta, neke od njegovih poruka integrisao u tekstove svojih pesama.

Marćano je, između ostalog, snimio pesmu “Nun ciamm arrenere” (Ne smemo se predati), u kojoj kritikuje mafijaške otpadnike koji ne poštuju kodeks ćutanja i izdaju svoje drugove policiji.

Izvor: Blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar