Švedski političar sin Fransoa Miterana?

Mladi švedski političar Hravn Forsne (25), kandidat stranke desnog centra na parlamentarnim izborima u septembru, šokirao je danas švedsku javnost tvrdeći da je vanbračni sin bivšeg francuskog predsednika Fransoa Miterana.

Svijet 08.08.2014 | 21:20
Švedski političar sin Fransoa Miterana?

On je danas novinarima lokalnih medija rekao da je njegova majka, švedska novinarka Kristina Forsne bila 15 godina u vezi sa Miteranom.

Miteran, koji je umro 1996. godine od raka, iz braka sa suprugom Danijel ima dva sina, ali je poznato da je iz veze sa jednom Francuskinjom 1974. godine dobio i vanbračnu ćerku.

Kristina Forsne, bivša dopisnica švedskog tabloida "Aftonbladet" iz Pariza, priznala je pre dve godine da je dugu vezu sa Miteranom započela 1979. godine nakon intervjua sa njim, ali je uvek odbijala da kaže ko je otac njenog sina koji je rođen 1988. godine.

Hravn je sada kandidat konzervativne Umerene stranke na izborima u Švedskoj 14. septembra.

"Želim da me ljudi cene po tome ko sam ja, a ne po tome ko je bio moj otac", rekao je on lokalnom listu "Kungsbaka-Posten".

"Ali, dobro, Fransoa Miteran je bio moj otac", dodao je on.

Objašnjavajući zbog čega je ipak sad otkrio ko mu je otac, Forsne je za AFP rekao da je to učinio jer misli da birači treba da znaju poreklo svojih političara.

"O tome ću govoriti samo lokalnim medijima, zato što je za njih i za moje sugrađane birače važno da upoznaju svoje kandidate", dodao je on.

Forsne je, međutim, rekao da ne želi da postane poznat u Francuskoj, već da ga jedino interesuje politika u Švedskoj.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar