Ukrajina predlaže sankcije Rusiji

Ukrajinska vlada predlaže sankcije protiv 172 građanina Rusije i drugih zemalja i 65 ruskih kompanija koje finansiraju "terorizam" u Ukrajini, rekao je danas ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Svijet 08.08.2014 | 16:06
Ukrajina predlaže sankcije Rusiji

 Ukrajina ima pravo da nametne 26 vrsta sankcija Rusiji, uključujući zamrzavanje sredstava, zabranu rada i privatizacije državne imovine, zabranu tranzita svih vrsta robe preko Ukrajine i povlačenje licenci kompanijama, rekao je Jacenjuk na brifingu o sankcijama protiv Moskve, javile su agencije.

Jacenjuk je precizirao da ukrajinska vlada predlaže sankcije koje bi podrazumijevale "prekid svakog tranzita" preko svoje teritorije."To se odnosi na prelete aviona, ali i na tranzit gasa", rekao je Jacenjuk, a prenosi Itar-Tas s.Kako je rekao, Ukrajina će "staviti tačku" po pitanju gasne zavisnosti od Rusije, priznavši da to neće biti jednostavno.

"Jednostavno nemamo drugog izlaza", istakao je Jacenjuk.On je dodao da će Ukrajini pomoći sredstva međunarodnih institucija, kao što je Svjetska banka.Preporuke ukrajinske vlade biće proslijeđene Savjetu bezbjednosti i nacionalne odbrane, rekao je ukrajinski premijer i izrazio nadu da će parlament idućeg utorka usvojiti predložene mjere i donijeti odgovarajuće zakone, navodi Rojters.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

08.08.2014 14:24

Uzima kredite MMFa da bi ratovao, i to protiv koga, protiv gradjana te iste države.

ODGOVORITE
Name

dado

08.08.2014 16:23

Hahaha... A budale nevidjene... Jel te to CIA savetovala da to kazes i uradis... Ako budete cackali mecku nece od Ukrajine ostati ni Kijev a kamo li nesto drugo ... Bolje da se poklopis i da cutis i da se molis Bogu da Rusi ne udju sa vojskom u Ukrajinu... Tesko se vama onda... Ni 100 Amerika vam nece pomoci onda...

ODGOVORITE
Name

Md

08.08.2014 19:59

Pa kako da Rusi finansiraju terorizam,zar tebe ne placa Obama.

ODGOVORITE