Uhapšeni nakon 13 teških krađa

Zenička policija podnijela je Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a prijave protiv P.A, rođenog 1994. godine iz Visokog, sa privremenim boravkom u Zenici, i Z.D, rođene 1979. godine, iz Zenice, zbog više teških krađa.

Bosna i Hercegovina 07.08.2014 | 17:28
Uhapšeni nakon 13 teških krađa

Uhapšena osoba P.A. je u utorak, u ulici Prve zeničke brigade u Zenici, izvršila krađu trganjem zlatnog lančića sa vrata B.H. iz Zenice, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu.

Policijska patrola brzo je pronašla osumnjičenu osobu i tokom izvršene kriminalističke obrade utvrđeno je da je navedena osoba u protekla dva mjeseca, na području Zenice, u 12 slučajeva izvršila teške krađe na način da je dolazila na vrata stanova i prosila, a nakon što bi vrata otvorile ženske, starije osobe, od istih bi na naročito drzak način, otrgnula zlatni nakit i bježala sa lica mjesta, javila je agencija Fena.

U nekoliko slučajeva ova osoba je koristila pogodne ulaze u stambene zgrade gdje je, u situacijama kada nema drugih prolaznika, prilazila starijim osobama i otuđivala nakit od istih.

U toku istražnih radnji utvrđeno da je ženska osoba inicijala Z.D. pomagala prijavljenoj osobi  u dijelu prikrivanja nezakonitih radnji koje je činio P.A., kao i u smislu prodaje zlatnog nakita koji su pribavljali izvršenjem naznačenih krivičnih djela.

Komentari / 0

Ostavite komentar