Moskva objavila svoj spisak

Rusija uvodi zabranu na godinu dana na isporuke govedine, svinjetine, sireva, živine, mlijeka i ribe iz zemalja EU, SAD, Australije, Kanade i Norveške, stoji u ukazu ruske vlade.

Svijet 07.08.2014 | 13:16
Moskva objavila svoj spisak

Premijer Dmitrij Mededev ističe da je to pozitivan faktor za rusku privredu, jer će "očistiti" police u prehrambenim prodavnicama za ruske proizvođače.

On je, istovremeno, dodao da će vlada preduzeti mjere kako ne bi došlo do porasta cijena, uprkos smanjenju uvoza robe.

Istovremeno, Holandija upozorava da ukaz predsjednika Rusije Vladimira Putina o privremenom ograničenju uvoza nekih proizvoda iz zemalja EU može imati najozbiljnije posljedice, kako za privredu Holandije, tako i za cijelu Evropu.

Predsjednik Federacije poljoprivrede i povrtlarstva Holandije Albert Jan Mat napominje da je Holandija drugi po veličini izvoznik poljoprivrednih proizvoda u svijetu i Rusija je jedan od glavnih partnera zemlje.Mat je upozorio Evropljane na ozbiljne negativne posledice sankcija Rusije.

On je pozvao da se to pitanje razmatra kako na nacionalnom, tako i na evropskom nivou.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Staljin

07.08.2014 11:28

Tako se to radi. Poslije godinu dana kad misle da će doći do zraka, zavrnuti na još godinu dana. Plin zavrnuti na zimu, obavezno.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

07.08.2014 11:38

Dobro jutro Holanđani. Svako se češe gdje ga svrbi. Tako je to kada mali hoće da uvedu većim sankcije. Još dok im zavrnu gas mogu u bankrot što im Ameri i žele. Pa eto im sada ne nadoknade štetu kao ubjedljivo najzaduženija zemlja na svijetu. Neka se sjete da su Rusija i Kina sklopile veliki sporazum o isporuci gasa za svaki slučaj.

ODGOVORITE
Name

dejan

07.08.2014 12:01

dao bog da srbija iskoristi ove sankcije i svoje proizvode ubaci na rusko trziste i eto nama boljitka a onda nam nece ni trebati ulazak u eu

ODGOVORITE
Name

dado

07.08.2014 13:53

Sta je braco Evropejci... Pocela prpa da hvata... Aaaaa... A Ruske sankcije jos i nisu kako treba pocele da se primenjuju... Sacekajte malo dok vam pocne propadati to sto ste trebali izvoziti u Rusiju i dok dodje zima pa vam se zavrne i gas....

ODGOVORITE