Kosta Konkordija: Nađeni ostaci tijela

Ronioci su pronašli ostatke ljudskog tela u olupini broda "Kosta konkordija" potonulog kod obale Toskane u januaru 2012. godine, javile su agencije.

Svijet 06.08.2014 | 21:38
Kosta Konkordija: Nađeni ostaci tijela

Rojters navodi da je potrebno proveriti da li pronađeni ostaci pripadaju jedinoj preostaloj osobi čije beživotno telo do sada, dve i po godine posle potonuća luksuznog kruzera, nije pronađeno - Indijcu Raselu Rebelu.

Rebelo je radio kao konobar na tom brodu.

Moguće je, medjutim, da pronadjeni ostaci pripadaju putnici Mariji Graciji Trekariči, čije je beživotno telo pronadjeno i identifikovano tek u oktobru prošle godine, medjutim, kako navodi AFP, ostalo je nejasno da li su pronadjeni svi njeni posmrtni ostaci.

Izveštavajući da su pronadjeni fragmenti kostiju, francuska novinska agencija prenosi da italijanska agencija za civilnu zaštitu smatra da je prerano govoriti kome oni pripadaju.

Ta agencija nije želela ni da demantuje ni da potvrdi da su ronioci otkrili fragmente lobanje, kako su to izvestili pojedini italijanski mediji.

"Analiza ostataka počeće uskoro i njeni rezultati biće poznati sledećih nekoliko dana", navela je Agencija u saopštenju.

Beživotna tela 30 od 32 žrtve pronadjene su ubrzo nakon što je brod potonuo, podsećaju agencije.

Luksuzni turistički brod dve i po godine posle potonuća bio je na dnu kod ostrva Djiljo, odakle je prošlog meseca odvučen do Djenove.

Ronioci sada pretražuju ranije nedostupna mesta na brodu, dva puta većem od "Titanika", pre nego što tokom 22 meseca bude demontiran.

U trenutku nesreće tokom krstarenja na brodu je bilo više od 4.000 ljudi, od čega 3.200 putnika i više od hiljadu članova posade.

Komentari / 0

Ostavite komentar