Cirbes treće pojačanje Zvezde

Nemački centar Majk Cirbes treće je pojačanje Crvene zvezde Telekom ovog leta.

Košarka 05.08.2014 | 17:15
Cirbes treće pojačanje Zvezde

Cirbes je u ponedeljak kasno uveče doputovao u Beograd, obavio je sve neophodne lekarske preglede i potpisao je dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

“Crvena zvezda je klub sa verovatno najbogatijom tradicijom u Srbiji, veoma mi je drago što ću biti deo svega toga“, izjavio je Cirbes za zvanični sajt Zvezde.

“Ono što navijačima mogu da obećam je da ću uvek davati sto posto svojih mogućnosti jer je to način moje igre. Uvek na terenu dajem sve od sebe za tim, uvek želim da pobedim i zato se trudim da radim sve ono što je najbolje za moju ekipu“, dodao je 24-godišnji košarkaš.

Cirbesova devojka poreklom je iz Beograda, tako da mu ovi krajevi nisu nepoznanica.

“Zaista volim Beograd. Bio sam ovde već nekoliko puta. Često sam svoj odmor provodio ovde i uvek sam voleo da se vraćam. Dobro znam priču o istoriji košarke u Srbiji i srećan sam što dolazim u takvu sredinu“.

Na pitanje kako se odlučio da izabere Crvenu zvezdu, Cirbes je odgovorio:

“To nije bila teška odluka. Kada vam stigne ponuda takvog kluba kao što je Crvena zvezda, sa tako bogatom istorijom i tradicijom i koji ima fantastične navijače, najbolja stvar koju možete da uradite jeste da ponudu prihvatite. Mislim da je za mene bila najbolja odluka da dođem ovde. Očekujem da ćemo imati vrlo dobar tim, da ćemo uspeti da za kratko vreme stvorimo dobar timski duh i da će svi moji saigrači imati ogromnu želju da pobede svaki put kada izađu na teren“.

Cirbes ne krije da je poslednjih dana često pregledavao snimke Zvezdinih navijača na internetu.

“Potpuno su fantastični. Znam za rekord koji su Zvezdini navijači oborili prošle sezone. U beogradskoj Areni bilo je preko 24 hiljade ljudi. Čuo sam mnogo priča o tome, da je atmosfera bila neverovatna. Siguran sam da ne mogu ni da zamislim kakav je to ambijent za igranje, ali se nadam da ću i ja nešto slično doživeti u Zvezdinom dresu“.

Na brojnim fotografijama Majka Cirbesa na internetu upečtljiva je tetovaža na desnoj ruci.

“Na japanskom jeziku to znači košarka. Moj život je košarka, nema mnogo stvari koje u životu radim pored košarke. Ceo život sam joj posvetio. Bilo je logično da se tu nađe“, zaključio je Cirbes.

Komentari / 0

Ostavite komentar