Nepotizam "gazi" po građanima Srpske

Gotovo smo navikli da nas vladajuća struktura svakodnevno bombarduje svojim nepotizmom. Djeca, rođaci i kumovi  lako i na poprilično sumnjiv način dobijaju posao.

Republika Srpska 05.08.2014 | 16:34
Nepotizam "gazi" po građanima Srpske

Srećno i spretno zaposlenim  sinovima predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović  i ministra finansija BiH Nikole Špirića mogla bi se uskoro pridružiti i kćerka Nebojše Radmanovića, koja je konkurisala za radno mjesto višeg stručnog saradnika za skupštinski i izborni system i političke organizacije.

Na internet stranici Agencije za državnu upravu  stoji da osam kandidata ispunjava uslove konkursa Ministarstva uprave i lokalne samouprave za radno mjesto višeg stručnog saradnika za skupštinski i izborni sistem i političke organizacije.

Vratimo se imenu pod rednim brojem četiri. Ana Radmanović Ilić, kćerka člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića. Premda se njeno ime nalazi u sredini ovog popisa, dosadašnja iskustva su pokazala da stručna sprema i znanje nisu najvažniji pri konačnom odabiru.

Posljednju riječ ima intervju sa kandidatima, koji je zakazan za 6. avgusta. Ali, nema dileme ko će dobiti posao, što i ne čudi, kako smatraju u opoziciji, jer je strah od gubitka vlasti veliki.

Megalomansku pojavu nepotizma  osuđuje  je i nevladin sektor.

Narod ovo ne smije oćutati i mora reagovati-ističe Dronjak. Za predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD megalomanski nepotizam, kao da ne postoji.

Nezvanično se saznaje da Ana Radmanović Ilić već radi na ovom radnom mjestu, ali samo na određeno vrijeme, što navodi da je riječ o još jednom konkursu  samo za određenu osobu.

Da podsjetimo, slični konkursi su bili raspisani i za kćerku Milorada Dodika za radno mjesto šefa Kabineta ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, sina Željke Cvijanović  u "Elektroprenosu BiH", sina Nikole Špirića na poziciji prvog sekretara Ambasade BiH u Srbiji, sina Dušanke Majkić, koji radi kao pomoćnik direktora u Poreskoj upravi  i mogli bi nabrajati u nedogled i to sve dok  stopa nezaposlenosti u Srpskoj iznosi 40 odsto.

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Lija

05.08.2014 14:39

Nemam ništa protiv zapošljavanja djece funkcionera. Ako su toliki intelektualni kapaciteti žašto ih ne zaposle u firme koje su pod stečajem, pa neka dokažu svje sposobnosti. Jeste, malo sutra tu nema novca.

ODGOVORITE
Name

Biro za zaposljavanje

05.08.2014 14:54

To nije moguce. Imamo mi 150 kandidata za to mjesto . Hahahaha Jadan li si narode, samo sjedi cuti i kukaj a oni neka te j.... u mozak. Glasaj za bilo kakvu promjenu. Pa ako ne valja protesti i tako u krug. Dok nesto ne promjene. A ne cuti placaj kredite pa ce ti i unuci saginjati glavu. Probudi se !!!

ODGOVORITE
Name

^stojan

05.08.2014 15:11

bezobzira na 20 godina od raspada jugoslavije ovom zemljom vladaju jos uvijek komunisti samo su presvukli dresove ja nikada mnisam bio zaposlen u bivsoj jugoslaviji naravno ni u ovoj novoj RS ali mi je dobro poznato ako si trazio posao prvo se pitalo da li si clan kpj isto je danas ako ces da se zaposlis moras biti clan vladajuce stranke inace nista razlika u tome sto su komunisti preko noci postali kapitalisti i tako ce da bude do bankrota koji se vec nazire

ODGOVORITE
Name

SAVA

05.08.2014 15:25

Svi mi trebamo da radimo i da od svog rada zivimo, ali u ovom cirkusu mogu da zive i uzivaju lopovi na vlasti i njihove porodice.

ODGOVORITE
Name

vesna

05.08.2014 15:44

Na istoku nista novo, korupcija, nepotizam, lopovluk... zao mi trositi vrijeme za kucanje ostalih atributa sadasnje vlasti,

ODGOVORITE
Name

President

05.08.2014 15:56

Zaista je zalosno sta se sve desava u nasoj drzavi...ostacemo zivi i docekacemo oktobar...tada treba pozvati na odgovornost sve one koji su cinili ovakve stvari...

ODGOVORITE
Name

Igor P.

05.08.2014 16:04

Vrhunac bezobrazluka. Bahatosti nema kraja. Pa dokle više? Neka objave u tekstu konkursa i ime da ljudi ne šalju džabe dokumenta. Izgleda da znaju da neće pobijediti na izborima, pa žure u sređivanju posla za svoje najbliže. Nova vlast bi, poslije izbora, morala pronaći način i poništiti sve konkurse bar u zadnje dvije godine, jer ovo što se dešava nema nigdje.

ODGOVORITE
Name

pero

05.08.2014 16:18

NEPOTIZAM JE VISE UROĐENA MANA, BOLEST, DAJ BOŽE DA JE IZLEČIMO U OKTOBRU. JA SAM SUMNJIČAV.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

05.08.2014 16:21

UDBAŠKE MRCINE ,RADMANOVIĆ I PAVIĆ SU JAKO PVEZANI JOŠ OD DOBA UDBE ,ONI SU PO NALOGU PARTIJE MORALI OŽENITI ŽENE DRUGE VJERE,PAVIĆEVA ŽENA OLGA JE BLIZAK ROD MATI BOBANU ,A ONAJ KORDIĆ ŠTO JE OSUĐEN U HAGU JE ZET MARKA PAVIĆA ŽENE,A ONA JE PORIJEKLOM IZ GRUDA,NEKO SELO KOD GRUDA ,KOGA ZANIMA SAZNAĆE,RADMANOVIĆ JE OBEĆO PAVIĆU NJEGOVU ĆERKU VASNU PAVIĆ STARU 37 GODINA NEUDATU ZAPOSLITI U ELEKTRO PRENOS NA RUKOVODEĆE MJESTO,A OVA VEĆ IMA POSAO U PORESKOJ,DA MU PAVIĆ SREDI PREKO LEJLE REŠIĆ MJESTO U LOKALNOJ SAMOUPRAVI ZA NJEGOVU ANU ILIĆ, TO JE BAGRA KOJU TREBA U ZATVOR POD HITNO,,

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

05.08.2014 17:19

Znate šta je žalosno u ovoj priči? Činjenica da svi ovi Dodikovi sektaši imaju svoje firme a u koje neće da zaposle svoju djecu jer znaju da su neznalice te ih guraju na državna jasla ili u naftnu industriju da ikako hljeba zarade i penziju dočekaju.Dodik je svog bivšeg,nesposobnog zeta Trišića zaposlio u NESTRO kao direktora da bi ovaj nepismeni izdao naredbu svim radnicima NESTRA da ušiju džepove!!!Sljedeća naredba čuvara Dodikovih dionica, glasi da se otpuste svi radnici stariji od 50 godina te na njihova mjesta prime mlade i atraktivne prodavačice a totalno kršenje svih ljudskih prava, ako izuzmemo ove prethodne naredbe glasi.Jedan poslovođa na tri pumpe, a u napomeni da poslovođa ne smije biti ženskog roda! Je li u ovoj mafijaškoj državi postoji zakon o diskriminaciji ili ne? Očito nema zakona jer idioti sa kupljenim diplomama mogu prekrajati zakone kako im volja a tu su sudovi koji će presuditi u korist mafijaša.U privatnom sektoru nekada radila trojica a sada mora stizati jedan a na državnim jaslama gdje je radio jedan, sada sjede minimum sedmorica mladih SNSD-ovaca .OVO NEMA NA SVIJETU

ODGOVORITE
Name

mareska

05.08.2014 19:39

SNSD zaposljava sve svoje kako bi im ostala radna mjesta posto gotovo sigurno gube na izborima.

ODGOVORITE
Name

Ogorčen

05.08.2014 20:59

E moj glupi narode... Dok se vi ovdje prepucavate i osuđujete ko je bolji, a ko gori (a NAJVEĆI OLOŠ SU I SNSD I SDS) oni mogu kako hoće, a izgleda i dokle hoće... Dok god se piše po forumima, samo će da nas gaze!!! Revolucija, al sa javnim linčom njih par za primjer pa da vidimo onda...

ODGOVORITE
Name

Đoda

05.08.2014 21:11

Naravno djeca i ostali članovi familije obično nalaze posao u državnim firmama,i to veoma dobro plaćena radna mjesta.A kad su tako svi vrijedni,pametni što ne bi kod privatnika počeli raditi da osjete kako je dobiti na ruke 350 ili 400 maraka plate a slomiješ se čitav mjesec,nego odmah pa u državnu firmu za plate od 1500 do 2 ili 3000 maraka!A neko ko se teško školovao i uspio završiti fakultet,nek čami na Birou,jer ipak se mora zaposliti dijete od Željke,Radmanovića,Špirića...

ODGOVORITE
Name

dejan079

05.08.2014 21:23

Dana 24.07.2014. Slobodan Vasković na svom blogu daje spisak kandidata koji će biti primljeni u Republicki centar za istrazivanje rata, sa obrazlozenjima,ko na koje radno mjesto, ko već radi,ali sa ugovorom na odredjeno,pa je to samo legalizacija i sl. Sustina je da je tek taj dan trebao da se odrzi intervju sa kandidatima,a on je vec izbacio imena. Par dana kasnije, u ponedeljak 28.07. Na sajtu ADURS objavljeni su zvanični spiskovi... Kao prepisani Vaskovićevi, od tad mu bezgranicno vjerujem i za mene javni konkursi su definitivno nacin da narod prave budalama i da im se podsmijavaju. Nema konkursa, samo forma nakon zaposljavanja podobnih,da bi bila procedura ispostovana. Tako je vec najmanje 6-7 godina.

ODGOVORITE
Name

Shaban

06.08.2014 07:16

Dobro jutro svima,ako se može tako reći; nepotizam i uz to veoma često zapošljavanje u institucije BiH,pametnom dovoljno

ODGOVORITE
Name

Mi sami

06.08.2014 07:24

Posle izbora treba donijeti zakon,ili dekret,kojim ce svim budzetskim korisnicima 01.01,2015 prestati rad na neodredjeno vreme.i daju se uvjerenja na odredjeno vreme od tri mjeseca.U ta tri mjeseca se treba utvrditi dali postoji potreba za tolikim brojem ljudi.kako su zaposleni,dali imaju diplome i adekvatne kvalifikacije.Svima od cistacica do Predsjednika vlade.

ODGOVORITE
Name

ozren

06.08.2014 09:21

Ana Radmanovic broj 13. http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/muls/Pages/Kontakti.aspx

ODGOVORITE
Name

mico

06.08.2014 09:46

Ana u ministarstvu lokalne uprave,a Borjana urednik Nezavisnih novina,pa kasnije Glasa srpske.Svi novinari koji rade kazu da nema pojma o svom poslu.Na to mjesto je doveo Kupanja.koje li slucajnosti obadvoje novina rezimske,znaci nisu ni malo pristrasni.

ODGOVORITE