Moguća zabrana letova

Rusija bi mogla da uvede ograničenje ili zabranu korištenja transsibirskih vazduhoplovnih ruta za evropske avioprevoznike, što bi povećalo troškove saobraćaja sa Azijom, kao odgovor na sankcije koje je EU uvela Moskvi zbog situacije u Ukrajini, piše danas list "Vedomosti".

Svijet 05.08.2014 | 08:10
Moguća zabrana letova

Ruska kompanija za jeftine letove "Dobroljot", kojom upravlja državni "Aeroflot", morala je da suspenduje sve letove prošle sedmice zbog otkazivanja njenih ugovora o iznajmljivanju aviona.

Sankcije su uvedene ovoj kompaniji jer je obavljala letove do Krima, poluostrva koje je Rusija pripojila u martu, poslije referenduma o otcjepljenju od Ukrajine.

U toku su rasprave između ruskih ministarstava spoljnih poslova i saobraćaja o mogućim restrikcijama za letove iznad ruske teritorije, piše list pozivajući se na neimenovani izvor.

Zabrana bi obuhvatila ne samo evropske prevoznike poput "Lufthanze", "Britiš ervejsa" i "Er Fransa", nego bi pogodile i "Aeroflot", koji naplaćuje takse za prelete aviona ovih firmi, pišu "Vedomosti".

Rusko Ministarstvo saobraćaja i civilne vazduhoplovne vlasti odbili su da komentarišu ovaj izvještaj.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

05.08.2014 06:42

AKO RUSIJA OGRANICI KOMERCIJALNE PRELETE, DOLAZE OGROMNI PRIHODA HRVATSKOJ I SRBIJI....KAO KADA JE BILA BIVSA YU...

ODGOVORITE