Verder 'ošamario' Čelsi - 3:0!

Verder savladao Čelsi sa 3:0 u debitantskom nastupu Kurtoe i povratničkom meču Didijea Drogbe.

Fudbal 03.08.2014 | 21:15
Verder 'ošamario' Čelsi - 3:0!

U najjačoj proveri od početka pripremnog perioda, Čelsi je sa svih svojih šest velikih pojačanja doživeo poraz u Bremenu od Verdera. Nemački tim koji je jedva prošle sezone izborio opstanak u Bundesligi je zasluženo savladao Plavce sa 3:0.

Prvi put od početka priprema, Žoze Murinjo je u jednom meču lansirao svih šest velikih pojačanja koja su stigla na Stamford Bridž ovog leta, ali mu ni to nije pomoglo. Osim razočaravajućeg rezultata, Čelsi je razočarao i igrom.

Murinjo je u prvih 11 izveo pet od šest velikih akvizicija, pa je tako Tibo Kurtoa debitovao za Plavce posle tri godine od kada je postao njihov član. U štoperskom paru sa Terijem je igrao supertalentovani Kurt Zuma, Apsilikueta je igrao desno, a Filipe Luis levo u poslednjoj liniji. Fabregas je takođe zauzeo mesto u startnoj postavi, dok je Tores imao ulogu po levoj strani napada, a Dijego Kosta je bio najistureniji u špicu. Ovako je izgledala startna postava Plavaca: Kurtoa - Aspilikueta, Zuma, Teri, Filipe Luis - Van Ginkel, Matić, Fabregas - Salah, Tores - Dijego Kosta.

Već u sedmom minutu je Kurtoa fenomenalnom intervencijom sprečio vođstvo Verdera posle odličnog udarca glavom nekadašnjeg Čelsijevog člana Franka Di Santa. Ipak, Belgijanac je bio nemoćan kada ga je Eljero Elija matirao sa bele tačke pošto je prethodno Džon Teri igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Verder je do 2:0 došao zahvaljujući pogotku Ludovika Obranijaka koji je umakao Aspilikueti i glavom savladao Kurtou.

U nastavku su šansu dobili Ivanović, Čeh, Kejhil, Mikel, Azar, opet je dres Čelsija obukao povratnik Didije Drogba, šansu su dobili mladići Bejker, Boga i Ake, ali ništa to nije pomoglo Plavcima. Verder je sa takođe poslednjih pola sata utakmice odigrao sa rezervnim sastavom i ne samo da je uspeo da sačuva prednost, već je u 89. minutu postigao još jedan gol za konačnih 3:0. Opet iz penala. Kros je bio siguran sa 11 metara.

Do početka sezone u Premijer ligi, Čelsi će odigrati još jedan prijateljski meč: generalku protiv Ferencvaroša, a za taj meč će konkurisati i Brazilci Vilijan i Oskar.

Komentari / 0

Ostavite komentar