Čakarević pojačava Igokeu?

Nekadašnji član Partizana Marko Čakarević nalazi se na korak do potpisa ugovora sa Igokeom.

Košarka 02.08.2014 | 08:45
Čakarević pojačava Igokeu?

Prema nezvaničnim informacijama i pisanjima pojedinih evropskih specijalizovanih sajtova, Čakarević će nastaviti karijeru u redovima šampiona BiH. Prošlu sezonu odigrao je za Metalac iz Valjeva i u 12 utakmica Superlige Srbije prosječno bilježio 9,8 poena, 5,9 skokova, 3,1 asistenciju za 26,4 minuta u igri.

Čakarević je rođen 13. maja 1988. godine u Beogradu, a karijeru je započeo u ekipi Žitko basket, odakle je 2006. godine otišao u francuski Limož da bi u 2009. promijenio dva kluba. Prvo je otišao u Pelister, a zatim je potpisao za Svislajon Takovo da bi nastavio igrati za istu ekipu koja se te godine iz Vršca preselila u Kragujevac i uzela ime Radnički. Tokom dvije sezone u Kragujevcu doživio je punu afirmaciju. Bio je na širem spisku reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo 2011. godine u Litvaniji kada je tim vodio Dušan Ivković, ali je otpao zbog povrede stopala. Uslijedio je zatim prelazak u Partizan, gdje se nije pokazao u najboljem svjetlu, iako je odigrao nekoliko dobrih utakmica, a nastupao je i u Evroligi. Prošle godine raskinuo je ugovor sa "crno-bijelima" i pridružio se Metalcu. Sa reprezentacijom Srbije do 19 godina osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2007. godine u Novom Sadu, da bi sljedeće sa U20 ekipom osvojio Evropsko prvenstvo.

U Igokei juče nisu željeli ni da potvrde ni da demantuju transfer. Čakarević bi tako trebalo da bude drugo pojačanje Igokee za narednu sezonu, a već je stigao Mladen Jeremić koji je takođe bio član (U19) reprezentacije Srbije 2007. godine. Početak priprema planiran je za sredinu avgusta kada bi trener Vlada Jovanović trebalo da okupi košarkaše.

Aleksandrovčani pod ugovorom imaju dvojicu igrača iz prošle sezone Draška Kneževića i Aleksandra Radukića, dok će treći član Željko Klještan iduću sezonu vjerovatno provesti na pozajmici. Ugovor je ponuđen i nekadašnjem članu Marku Brkiću kao i Goranu Gajoviću i još se čeka njihov odgovor.

Komentari / 0

Ostavite komentar