Putin: Pamtite lekcije iz Prvog svjetskog rata!

Lekcije iz Prvog svetskog rata su podsetnik na to šta su posledice kad agresija, egoizam i nerazumne ambicije prevladaju nad zdravim razumom, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Svijet 01.08.2014 | 17:49
Putin: Pamtite lekcije iz Prvog svjetskog rata!

"Umesto da su čuvali najbezbedniji kontinent na svetu, Evropu, oni su je ugrozili", rekao je Putin na ceremoniji u spomen na heroje Prvog svetskog rata u Moskvi, a prenosi Itar Tass.

"Ne bi trebalo da na to zaboravimo danas. Trebalo bi da naučimo da gledamo bar jedan korak unapred", rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao kako nasilje podstiče nasilje, a da put ka miru i prosperitetu počiva na poverenju i dijalogu, kao i na lekcijama iz prošlih ratova.

"U predvečerje prvog svetskog rata Rusija je učinila sve da se konflikt između Srbije i Austrougarske reši mirno, bez prolivanja krvi. Ali Rusiju nisu slušali. I ona je morala da odgovori na izazov da bi zaštitila bratsku slovensku naciju", rekao je Putin.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

CH

01.08.2014 15:43

Rusi su "mirnim" putem poklopili 15-ak drzava. Ja budale!!!

ODGOVORITE
Name

dado

01.08.2014 16:11

Tako ce biti i ovaj put... Povampirili se nacisti i razni belosvetski ekstremisti na celu sa SAD i hoce pod svaku cenu da izazovu rat sa Rusijom... Zinulo im d*pe za prirodnim bogastvima i pitkom vodom na Uralu pa bi hteli sebi to da prigrabe... Samo pre nego sto krenu u bilo kakav vojni pohod ili avanturu na Rusiju, treba dooobro da prouce i procitaju kako su prosli svi oni koji su vojno kretali na Rusiju, i da to pomnoze sa jedno stotinjak i vise puta kako bi mogli da vide kako ce oni proci ako se odluce na jedni takvu avanturu... Nije Rusija nejaka kao sto je nekada bila... Dovoljno je samo da se zna da oni sami imaju nuklearnih bojevih glava vise nego SAD i sve ostale zemlje Sveta zajedno... Pa izvolte ako smete... Udarite na Rusiju...

ODGOVORITE
Name

Re CH

01.08.2014 20:36

Ajd navedi imena tih 15 država kad vec kažeš,i da je istina pa sta arap Obama je poklopio 115 država pa nikom nista,

ODGOVORITE
Name

aco

01.08.2014 21:11

Nervira me rusija i ruska prica. Srbi se uhvatili rusije ko debili dok rusi svoja posla gledaju.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI ZA aco

02.08.2014 10:22

Srbi su se uhvatili dramatično za EU,koja "ne" gleda svoja posla pa su oni dobri. Kao svaki put kada nas "povuku za uši" kriva je Rusija. Dokle više zavaravanja ali iako gledaju "svoja" posla Rusi su skrenuli gasovod na Srbiju koji je ogromna investicija pod smješnim uslovima i još nešto manjih investija. Naravno da imaju interes ali i drugih alternativa Nismo mi to nikako zaslužili. Prvenstveno mislim na Srbiju. Pa ne mogu Rusi biti veći Srbi od nas mada izgleda da sada jesu.

ODGOVORITE