Besplatna nova dokumenta za poplavljene

Građani iz područja ugroženih poplavama i klizištima, kojima su lična dokumenta oštećena ili izgubljena u majskim nepogodama, od danas mogu da predaju zahtjeve za izdavanje novih dokumenata, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Republika Srpska 29.07.2014 | 09:30
Besplatna nova dokumenta za poplavljene

Portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja rekla je da će građani nova dokumenta moći da izvade bez naknade, te da zahtjeve mogu da predaju do 11. septembra na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata.

"Ministarstvu je do sada prijavljeno da je u poplavama izgubljeno i uništeno 240 ličnih karata, 181 vozačka dozvola i 387 putnih isprava", navela je Šoja.

Ona je dodala da će Pravilnik o dopunama Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata, koji je 25. juna usvojio Savjet ministara BiH, sutra stupiti na snagu.

"Pravilnik se odnosi na privremeno oslobađanje od plaćanja naknade za lična dokumenta za građane u poplavama i klizištima ugroženim područjima u slučajevima gdje je došlo do gubitka ili oštećenja dokumenata", podsjetila je Šoja.

Ona je pozvala građane da do 11. septembra predaju zahtjev, s obzirom na to da je Pravilnikom precizirano da privremeno oslobađanje od plaćanja naknade za lična dokumenata traje 45 dana od dana stupanja na snagu ovog pravilnika.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar