Socijalno korumpirani usporavaju reforme

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da jedan dio Srbije, a to su socijalno korumpirani, želi da država uspori u reformama, jer su do sada živjeli od poznanstva, klanova i veza, a ne od znanja i rada.

Srbija 28.07.2014 | 10:23
Socijalno korumpirani usporavaju reforme

"Formirali smo čitavu novu klasu - socijalno korumpiranih, onih koji uvek nešto nekome dođu i njima uvek neko nešto dođe, zaposlenih preko veze, s tročasovnim radnim vremenom, ogrezlih u kombinacijama i povlasticama", ocijenio je Vučić u autorskom tekstu za "Politku" pod naslovom "Ubrzaj, Srbijo".

Odgovarajući na nedavnu poruku slovenačkog ekonomiste Jože Mencingera da Srbija treba da uspori, Vučić je istakao da nije čuo nijedan prijedlog šta i na koji način bi trebalo da se uradi i provede ozdravljenje srpske privrede, uz najvišu moguću zaštitu radnika i njihovih prava.

On je ponovio da reforme koje provodi u Srbiji neće donijeti odmah bolji život svakog čovjeka, ali poslije dvije ili tri godine disciplinovanog provođenja temeljnog i ozbiljno osmišljenog plana pružiće se prilika svakom čovjeku da svojim radom obezbijedi nešto bolji život sebi i svojoj porodici.

Vučić je istakao da je cilj da se reformama stvori konkurencija, odnosno tržište ideja, ljudi i kapitala.

"Posle provedenih reformi neće se čuti vapaji o tome kako nam postojeću situaciju štiti i čuva određeni zakon, već kako da svojom marljivošću, znanjem i energijom uradimo i zaradimo više", istakao je Vučić.

Izvor: Politika

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rubin

28.07.2014 08:44

W,takvih,ogrezlih u kriminalu i korupciji,je puna Republika Srpska!Oni su svoje pipke ukrstili sa takvim istim u Srbiji.Zato,sve treba pozatvarati,bez obzira sa koje su strane Drine,a za Vučića samo jedno veliko BRAVO!Ako Bog da i kod nas će čišćenje od oktobra!

ODGOVORITE