Odlikovan Đorđe Mihailović, čuvar Zejtinlika

Predsednik Komisije za odlikovanja Oliver Antić uručio je danas u Solunu, u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića, orden srpske zastave drugog stepena Đorđu Mihailoviću, čuvaru srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik” u tom gradu.

Srbija 25.07.2014 | 16:40
Odlikovan Đorđe Mihailović, čuvar Zejtinlika

Reč je o odlikovanju za naročite zasluge u očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Srbije, kao i za razvijanje i učvršćivanje saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Grčke, javlja Alo.rs.

Antić je, prilikom uričivanja odlikovanja, rekao da je predsednik Srbije na 100. godišnjicu izbijanja Prvog svetskog rata odlikovao “visokim srpskim ordenom čoveka, koji i sam predstavlja simbol srpskog vojničkog večnog počivališta, junaka Velikog rata srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku”.

“Đorđe Mihailović je i sam živi spomenik među zejtinličkim spomenicima, istorija i arhiva tog našeg svetilišta”, rekao je Antić, poželevši vremešnom čuvaru srpskog groblja da “živi još dugo godina”.

Mihailović se, vidno potresen, zahvalio na ukazanom poštovanju.
“Jedno veliko hvala zato što se ne zaboravlja i što se pamti”, rekao je Mihailović.

Svečanosti je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Grčkoj.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

misirac

25.07.2014 17:53

Bando ministarska, deda cuva groblje u Solunu a oni nisu u stanju da ga obuku kako treba i da mu daju dostojnu platu vec nosi uniforme koje mu poklone borci VRS I VOJSKE SRBIJE. ZIVEO DEDA JOS 100 GODINA!

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

25.07.2014 18:06

Ziveli Vi nama Djole jos dve hiljade godina,da nije Vas i Vama slicnih,malo bi se znalo za herojstvo nasih predaka.Poznato je kako se zvanicna drzava Srbija kroz istoriju do dana danasnjeg oduzivala herojinama i herojima. Hvala Vam jos jednom cika Djole,Bog Vam dao zivota i zdravlja.Mogao je predsednik licno da mu uruci to odlikovanje, Djoletu bi to verovatno mnogo znacilo.

ODGOVORITE