Sve supruge funkcionera uspješno zaposlene

Agencija za državnu upravu Republike Srpske (ADURS) trebalo je da obavi 24. jula ove godine intervuje sa kandidatima koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa za zasposlenje u Republičkom centru za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Republika Srpska 24.07.2014 | 21:45
Sve supruge funkcionera uspješno zaposlene

Ovu odluku donio je 18.07. ove godine Aleksandar Radeta, direktor ADURS, koji je izvjesno uzbuđen zbog intervjua, jer će se pred komisijom pojaviti i njegova supruga Aleksandra Stegić-Radeta, koja je konkurisala za radno mjesto Viši stručni saradnik za istraživanje ratnih zločina sa istorijskog aspekta.

Biće to odlično za porodicu Radeta ukoliko gospođa Radeta prođe intervju, jer na današnjem vremenu dobiti posao nije mala šala. U stvari to je, kada je Republika Srpska u pitanju, neslana šala, jer u ovom entitetu poslove dobijaju samo pripadnici porodica vladajućeg establišmenta.

Konkursi služe tek za ubijanje vremena i zezanje sa javnošću. Nepotizam caruje, a razlog je da se niko od članova familija vladajuće elite ne prepusti narkomaniji i ostalim devijantnim pojavama.

Tako je i u ovom slučaju, jer Aleksandra Stegić-Radeta, spruga Aleksandra Radete, već radi u Republičkom centru za istraživanje ratnih zločina, godinu dana.

Konkurs je raspisan da bi se njen status verifikovao i da bi bila primljena na neodređeno vrijeme.

Milorad Kojić, Direktor Centra za RZ, je raspisao 10. juna 2014. godine javni konkurs za 4 radna mjesta, a u dogovoru sa Radetom 11. juna ove godine još jedan konkurs za 5 radnih mjesta.

Cilj je sprovesti u djelo zapošljavanje uskog kruga pažljivo (već unaprijed) odabranih lica, između ostalih i svojih vlastitih supruga i „prijateljica“. (Imena objavljujem na kraju teksta).

Radi se o ukupno devet radnih mjesta, a sedam njih, koje sada treba primiti u radni odnos su još prije godinu dana bez konkursa dovedeni u Centar, kao i Radetina supruga Aleksandra.

Milorad Kojić je sin poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Mirka Kojića.
Njegov dolazak na čelo Centra za istraživanje RZ nevjerovatna je farsa, i dokaz da je izvršna vlast RS potpuno privatizovana i služi isključivo za uposlenje funkcionera SNSD-a, njihove uže i šire rodbine i prijatelja.

Na inicijativu predsjednika tri najveće nevladine organizacije od posebnog interesa po Republiku Srpsku Branislava Dukića (logoraši), Pantelije Ćurguza (BORS) i Nedeljka Mitrovića (porodice nestalih) i Staše Košarca (ispred Tima za koordinaciju), početkom januara 2013. godine, Vlada RS je, pravdajući se tehničkim razlozima, smijenila Janka Velimirovića, tadašnjeg direktora i postavila Kojića za v.d..

Dukić, Ćurguz i Mitrović su insistirali na dolasku Kojića, kako bi stvorili uslove za zapošljavanje svojih članova porodica i prijatelja.

Kao pokriće za otvaranje procesa poslužilo je tadašnje spajanje Centra za istraživanje ratnih zločina sa Operativnim timom Republike Srpske za traženje nestalih lica, što je Vlada Republike Srpske iskoristila kao obrazloženje za dovođenje sadašnjeg direktora Milorada Kojića, čime su u potpunosti realizovane želja trojice predsjednika nevladinih organizacija, potom Košarca i Zlatkovićeve.

Informacija sa službenog sajta Agencije za državnu upravu od 26.6.2013. godine iz rubrike – Rezultati intervjua od 26.6.2013. godine, iz koje je vidljivo da je Milorad Kojić jedini kandidat za direktora Centra od Komisije za intervju dobio maksimalni broj od mogućih 50 bodova, pokazuje o kakvoj farsi se radi.

Ali, tako su stvoreni uslovi da se Kojić smjesti i vrati protivuslugu Radeti, u vidu otvaranja procesa trajnog zaposlenja njegove supruge Aleksandre u Centru za istraživanje ratnih zločina.

Milorad Kojić pokazao se veoma sposobnim u trgovini sa Radetom. Riješio je ne samo svoje, već i uposlenje svoje supruge Jelene Kojić.
Kojeg li čuda: Jelena Kojić dobila je posao upravo u Agenciji za državnu upravu, i to mjesto Višeg stručnog saradnika za analitičke poslove (što je vidljivo iz javno objavljenog rezultata konkursa Agencije od 24.1.2014. godine).

Treba li podsjećati da je na čelu Agencije Aleksandar Radeta. Kojićeva je već bila zaposlena u Ministarstvu pravde.

Sada je došlo vrijeme da Kojić vrati protivusluge Radeti tako što će njegovu suprugu Aleksandru primiti u stalni radni odnos. I to će se, bez dileme, i desiti. Čim se obavi intervju.
(O teškim kriminalnim radnjama u Centru za RZ, uskoro ću objaviti brojne podatke).

LISTA LICA KOJIMA JE NAMJEŠTENO STALNO ZAPOSLENjE PREKO JAVNIH KONKURSA U CENTRU ZA ISTRAŽIVANJE RATNIH ZLOČINA RS:

1. mjesto istoričara 1: Radeta Aleksandra, supruga direktora Agencije za državnu upravu
2. mjesto istoričara 2: Maličević Draško, po intervenciji čelinačkog SNSD-a i Kabineta Predsjednika RS.
3. mjesto vozača: Despetović Rade, ugostiteljski radnik, preko "nekog" iz SNSD-a
4. odnosi sa javnošću: bivša novinarka Klepić Gordana, po intervenciji Staše Košarca i Gorana Krčmara.
5. SSS: mašinski tehničar Lončar Slavica, po intervenciji predsjednika logoraša RS ("lična prijateljica" Branislava Dukića).
6. finansije: Radaković Dragana, po stranačkoj liniji oca (SNSD)
7. pravnik: Viktor Nuždić, kadar SNSD-a iz Srpca, stranački (SNSD), i po direktorovom izboru.

Slobodan Vaskovic Blog

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

japanac

24.07.2014 22:11

Ovu bagru treba otjerati i dovesti 83 Japanca u Skupštinu jedino bi nas oni mogli spasiti od ovih naših vukova pa ljudi moji gdje mi živimo za nepovjerovati šta nam rade jesmo li toliko nepismeni da ovo sve trpimo

ODGOVORITE
Name

valtef

24.07.2014 22:16

Bravo Vaskoviću - javno nek se zna , ništa me više neiznenađuje , ovo sve je naslijeđeno iz komunzma gdje su pojedinci bili u partiji radi ličnog interesa i bili politički klimoglavci , ovo danas možemo komotno zvati nadri demokratija ! Ne čudi me sto nam je Juga propala , vode nas isti

ODGOVORITE
Name

velja

24.07.2014 22:18

Poznato je da se lakše skinuti sa heroina nego sa biroa. A konkursi nisu namješteni - ma taman posla - POŠTENJAČINE.

ODGOVORITE
Name

postar

24.07.2014 22:32

Za ovog Ćurguza sam znao da je mućak, ali iskreno mislio sam da je ovaj Dukić malo bolji, ali ...

ODGOVORITE
Name

CICA

25.07.2014 06:16

BANDA CRVENA, SAMO ROBIJA.

ODGOVORITE
Name

racio

25.07.2014 08:31

Ima i neka Sanja, došla iz BORS-a, Pantelijina prijateljica, inače filozof po struci, ali valjda im je tamo potrebna. O moj Bože...

ODGOVORITE
Name

brane

25.07.2014 08:39

Ista je situacija i u zajedničkim institucijama BiH. Posao i unapređenja dobijaju samo kadrovi SNSD, ostali kao da ne postoje i kao da ne treba da žive. Ali, može ovako do oktobra, a poslije treba sve detaljno ispitati, ko, kada i pod kojim okolnostima je zapošljavan!

ODGOVORITE
Name

kandidat

25.07.2014 08:51

Hvala Vaskoviću. Žao mi je što nisi ranije ovo objavio da ne idem na intervju bezveze. Dodao bih da je za vozača intervju bio 21.07. U staroj zgradi Vlade, da nigdje nije objavljen spisak kandidata koje su pozvali (što postoji za ostale pozicije na sajtu ADURS). Znači konobar:-D

ODGOVORITE
Name

setac

25.07.2014 09:38

To je politika SNSD-a i vlade.Zbrinuti sve svoje a narod ko šiša.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

26.07.2014 08:54

Mnogo ih je zaposleno na raznovrsnim radnim mjestima po državnim firmama, ustanovama, nazovi političkim strankama, Svugdje gdje narodna kobila izdržava. Sve ih treba rastjerati. I biće rastjerane nakon Oktobra. To je njihova stvar, ali za svoje pare!

ODGOVORITE
Name

maja

01.08.2014 14:22

ma tu ih ima 70 sad , a bilo 14 ....pa sad vidite koliko je dovedeno za jednu godinu

ODGOVORITE
Name

jasna

01.08.2014 15:01

Znam ženu koja je konkurisala na jedno mjesto sa svim uslovima, a trpi neviđeni teror od tog Kojića, nije prošla vidjela sam na sajtu , ma užas

ODGOVORITE