Brčko se zadužuje kod MMF-a

Vlada Brčko distrikta usvojila je danas na vanrednoj sjednici Odluku o zaduženju distrikta kod Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ po osnovu učešća u raspodjeli dodatnih sredstava uz osmu tranšu četvrtog stendbaj-aranžmana.

Republika Srpska 24.07.2014 | 13:08
Brčko se zadužuje kod MMF-a

Šef Direkcije za finansije Mato Lučić pojasnio je da je riječ o kreditnom zaduženju od 3.750.000 KM, odnosno dva odsto ukupno odobrenih sredstava za BiH, sa rokom otplate od pet godina, uključujući i period odgode od tri godine.

"Sredstva će biti utrošena za plaćanje troškova aktivnosti koje su preduzete da bi se ublažila situacija nastala usljed poplava i klizišta, za vrijeme vanrednog stanja koje je na prostoru distrikta trajalo oko dva mjeseca", naveo je Lučić.

Lučić je istakao da je riječ o najpovoljnijem finansijskom aranžmanu sa kamatnom stopom od 1,07 odsto, dok će se otplata vršiti u osam jednakih kvartalnih rata.

On je napomenuo da je i iz Centralne banke potvrđeno da će po konačnom usvajanju ove odluke u Skupštini Brčko distrikta sredstva biti raspoloživa već naredni dan.

Komentari / 0

Ostavite komentar