Direktor RAK-a ni danas nije imenovan

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/, iako je bilo najavljeno, nije imenovan ni na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH.

Bosna i Hercegovina 23.07.2014 | 18:19
Direktor RAK-a ni danas nije imenovan

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda zatražio je od Generalnog sekretarijata da Savjetu budu dostavljeni "potpuni materijali", odnosno imena svih kandidata za direktora RAK-a.

Bevanda je prošle sedmice najavio da bi na današnjoj sjednici trebalo da bude razmatran prijedlog za potvrđivanje izbora Srđana Rajčevića za generalnog direktora RAK-a.

"Pred Savjetom ministara BiH imamo imenovanja koja stoje skoro dvije godine. Moj prijedlog je da na narednoj sjednici /danas/ budu svi odgovorni i da u bloku izvršimo sve ono što stoji. U tom bloku kao
posljednji prijedlog koji je došao je prijedlog za RAK", rekao je Bevanda.

Savjet RAK-a dao je 21. maja, među osam kandidata, jednoglasnu podršku Rajčeviću za direktora Agencije i 30. maja svoj prijedlog poslao na potvrđivanje Savjetu ministara BiH, nakon čega je iz Savjeta ministara zatražena lista svih kandidata koji su konkurisali i ispunjavali uslove za to mjesto.

Zakon o komunikacijama BiH propisuje da Savjet ministara BiH, na prijedlog Savjeta RAK-a, potvrđuje izbor direktora Agencije u roku od 30 dana nakon podnošenja prijedloga.

Na mjestu generalnog direktora RAK-a u posljednjih 11 godina nalazio se Kemal Huseinović, kojem je mandat istekao još 2008. godine.

Generalni direktor RAK-a BiH bira se na mandat od četiri godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar