Srušio se avion na Tajvanu, 45 poginulih

Strahuje se da je više od 40 osoba poginulo pri prinudnom sletanju putničkog aviona kompanije "Transazija" u Tajvanu, javlja kineska Sinhua.

Svijet 23.07.2014 | 16:23
Srušio se avion na Tajvanu, 45 poginulih

U avionu ATR72-a na lokalnom letu GE222 bila su 54 putnika i četiri člana posade, a strahuje se da je stradalo više od 50 ljudi.

Detalji nisu poznati, ali se pretpostavlja da su uzrok nesreće loši vremenski uslovi i tajfun koji je zahvatio tu oblast. Lokalni mediji javljaju da je pri prinudnom sletanju došlo do eksplozije i da se avion zakucao u dve kuće.

Prema poslednjim informacijama "Fokus Tajvana", 45 osoba je stradalo, a devetoro je lakše ili teže povređeno.

Zvaničnik Uprave civilnog vazduhoplovstva Tajvana (CAA) je na licu mesta novinarima rekao da se strahuje da je 51 osoba stradala, ali je CAA objavila saopštenje u kome se navodi da "stanje 58 osoba sa leta GE222 trenutno nije poznato".

"Strahuje se da je 51 osoba poginula, a da je sedmoro ljudi povređeno", rekao je predstavnik tajvanske Uprave civilnog vazduhoplovstva Šen Či.

Avion je s međunarodnog aerodroma Kaohsiung poleteo u 17 časova po lokalnom vremenu, a trebalo je da sleti na aerodrom Magong 35 minuta kasnije. Ipak, prema trenutno dostupnim podacima, let je završen sat nakon predviđenog vremena za sletanje na ostrvu Pengu.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

justice

23.07.2014 16:49

Rusi

ODGOVORITE