Medijski rat Radončića i Izetbegovića

Ne stišava se medijski rat dvojice kandidata za člana predsjedništva BiH i lidera stranaka SDA i SBB, Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića.

Bosna i Hercegovina 22.07.2014 | 13:17
Medijski rat Radončića i Izetbegovića

Naime, jutrošnji „Dnevni avaz“, list koji je Radončić osnovao, žestoko je kritikovao Izetbegovića zbog njegove izjave u emisiji televizije OBN da u BiH nije sve crno.

Istovremeno, Izetbegoviću bliska Al-Jazeera Balkans sinoć je objavila novi tekst u vezi sa optužbama protiv Radončića koje su iznesene na Kosovu. Radončiću sklon medij navodi izjave analitičara i građana o tome kako je stanje u BiH katastrofalno, te da poručuje da Izetbegovića treba biti stid zato što je dao takvu izjavu.

Tu su izjavu ocijenili kao „najbolji primjer kako vlastodršci žele prikriti katastrofalne posljedice svog 20-godišnjeg neposobnog vladanja.

"S druge strane, Al-Jazeera navodi da je imala uvid u optužnicu protiv Nasera Keljmendija te da se u njoj Radončić spominje kao dio kriminalne grupe.- U optužnici u koju je Al Jazeera imala uvid, Fahrudin Radončić spominje se u dvije od ukupno devet tačaka, a koje se odnose na organizovani kriminal i teško ubistvo. Tužioci na Kosovu svrstali su ga u kriminalnu grupu koja je 2006. održala niz sastanaka u Sarajevu, gde je isplanirala ubistvo, kako se navodi, rivala i glavnog gangstera Ramiza Delalića - Ćele - objavila je Al-Jazeera, navodeći da stav Tužilaštva BiH da se protiv Radončića ne vodi istraga, za Kosovo ništa ne mijenja, prenosi NAP.

Osim, Izetbegovića i Radončića, ozbiljni kandidati za bošnjačkog člana predsjedništva BiH su dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat, Bakir Hadžiomerović (SDP) te Emir Suljagić (Demokratska fronta).

Izvor: Patria

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Lija

22.07.2014 11:10

Kako od ovoliko zla izabrati najmanje.

ODGOVORITE
Name

xxl

22.07.2014 11:13

Radončić je bolji!

ODGOVORITE
Name

Lija

22.07.2014 11:21

Ljepota i poštenje od ljudi, za koga ću glasati ne mogu da odlučim.

ODGOVORITE
Name

DPS

22.07.2014 11:58

Dok se oni svadaju Ceric ce da pobjedi.

ODGOVORITE
Name

oko

22.07.2014 14:00

Vidi im reference, pa oni su za Evropski parlament zajedno sa Cerićem i njegovom terminologijom na TV-u (1998g.)

ODGOVORITE