Američki satelit : Ukrajinci srušili avion

Snimci koje je napravio američki satelit pokazuju da je ukrajinska vojska oborila malezijski avion - tvrdi poznati američki publicista i analitičar Robert Peri.

Svijet 22.07.2014 | 12:49
Američki satelit : Ukrajinci srušili avion

On nije otkrio svoj izvor iz američke obavještajne službe, međutim, tvrdi da je riječ o "pouzdanom izvoru", od koga je i ranije dobijao istinite informacije u sličnim slučajevima - prenose portali. Boing "777" kompanije "Malezija erlajnz", koji je letio na relaciji Amsterdam - Kuala Lumpur srušio se 17. jula na istoku Ukrajine.

U avionu se nalazilo 298 putnika i članova posade, od kojih niko nije preživio. Ukrajinske vlasti optužile su proruske borce na istoku Ukrajine da su srušile avion raketom koju su, navodno, dobili iz Rusije. SAD i jedan broj zapadnih zemlja podržao je tu teoriju i prozvao Rusiju i ruskog predsjednika Vladimira Putina kao odgovorone za tragediju.

Ruska vojska je objavila satelitski snimak koji pokazuje let malezijskog aviona prije pada, uz napomenu da je avion letio 14 kilometara izvan koridora.

Takođe, na snimku je pokazan i vojni avion, za koji Rusi tvrde da pripada Ukrajini, kako leti na istoj visini sa "boingom", na udaljenosti od tri do pet kilometara neposredno pre pada "boinga". Pokazani su i položaji ukrajinskih raketa "Buk" taj dan u oblasti obaranja aviona.

Ruska vojska je pozvala SAD da i one pokažu svoje satelistke snimke, uz napomenu da je američki satelit u vrijeme pada aviona osmatrao taj dio Ukrajine. Kijev i dalje tvrdi da njihovi avioni taj dan nisu letili te da nisu imali "bukove" raspoređene na području pada "boinga".

Izvor: Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

opa Djurdjo

22.07.2014 11:08

Svi kao nesto tvrde i imaju kao dokaze Ali kao ne smiju reci..Bolje onda cuti i ne mlati praznu slamu

ODGOVORITE
Name

Lija

22.07.2014 11:12

Ne mogu da vjerujem, možda im se omaklo.

ODGOVORITE
Name

Kosovo

22.07.2014 11:19

Sve je to maslo Amerike. Pa ako je to Ukrajina uradila opet je po nagovoru Velikog Brata - Amerike. Vise od pola svijeta su uništili , zarazili narode radioaktivnim bombama, oni su najveće zlo ove planete. Gdje su god na Kosovu pale njihove bombe tu narod masovno oboljeva i umire od zloćudnih bolesti. Pa za godinu- dvije uništili su tako jake zemlje kao sto su Egipat , Sirija, Libija ........Gdje Amerikanci dođu tu trava vise ne raste.

ODGOVORITE
Name

dado

22.07.2014 11:24

Hahaha... Sta je amerikanci... Propade vam jos jedan plan da uvucete Rusiju u rat u Ukrajini kako bi vi mogli sa NATO trupama da udjete u Ukrajinu...Mudriji je Putin nego svi vi zajedno... Evropo osvesti se dok jos mozes i izadji iz ralja americke politike... Misli malo svojom glavom... Amerika vam ne zeli nikakvo dobro... Vidite da hoce da umesto nje ratujete sa Rusijom i celim Svetom... Ona nema petlje sama da udari na Rusiju pa vi treba umesto nje da ginete i gubite uzaludni svoje glave i ostale resurse... EVROPI DODJI SEBI DOK JOS MOZES !!!

ODGOVORITE
Name

Neutralan

22.07.2014 11:36

Dakle, scenario sa podrucja propale Yugoslavije (Markale, Racak i dr.) se ponavlja i u Ukraini...Dobro je ovo Zapad na celu sa Amerikom i ostalima istrenrao i praktikuje za nova optuzenja neduznih....

ODGOVORITE
Name

BOA

22.07.2014 11:55

Samo pogledajte šta radi Bajdenov sin u Ukraini i sve je jasno.

ODGOVORITE
Name

cuvar casti

22.07.2014 11:55

Nema tu nikakve dileme 100% su Ukrajinci srusili avion sa pomoc USA. Kada su neki dan Ukrajinici pokazali nekakav snimak kako proruski vojnici govore preko radio veze **DO DJAVOLA SRUSILI SMO CIVILNI AVION** sto je jos jedna velika laz Kada je to Rus ili Prorus govorio DO DJAVOLA,nikada u zivotu nisam cuo ni jednoga rusa da je rekao do djavola!!!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

22.07.2014 12:51

Ako mi nemamo satelit i jaku obavještajnu agenciju imaju Rusi.

ODGOVORITE