Istina o “Terminatoru”

Zvezda hit filma iz 1984. godine je trebalo da bude O Džej Simpson, a ne Švarceneger.

Svijet 19.07.2014 | 22:52
Istina o “Terminatoru”

"Terminator" je film koji je reditelja Džejmsa Kamerona stavio na holivudsku mapu, napravio zvezdu od Arnolda Švarcenegera i postao uzor mnogim blokbasterima koji su usledeli. Sve to znamo, ali da li ste znali sledeće činjenice:
Film je inspirisala noćna mora koju je Džejms Kameron imao dok je bio bolestan - sanjao je "metalnu figuru smrti koja izlazi iz vatre".

Prvi izbor filmskog studija kada je glavna uloga u pitanju, bio je O. Džej Simpson, jer su im se dopale atletske sposobnosti koje je pokazao u "Hertz" reklami, ali su odustali jer je "bilo previše očigledno staviti njega da glumi ubicu".
Švarcenegeru je prvo ponuđena uloga heroja Kajla Risa, ali je Kameron predložio da bi on bio bolji kao Terminator. "Nisam hteo to da prihvatim. Gradio sam karijeru i nisam želeo da igram negativca, ali me je Kameron ubedio da će mi publika oprostiti jer ću izgledati kul", rekao je Švarceneger.
 
Glumica Linda Konor ne da nije želela određenu ulogu kao Švarceneger, ona je razmišljala da uopšte ne glumi u filmu. Filmska "Sara Konor" kaže da nije htela da joj ovakav film omete u planovima da igra u pozorištu. "Pomislila sam, oh Bože, Švarceneger u filmu...Bila sam snob".

Budžet za film je bio toliko mizeran da je Kameron tražio dovoljno jaka ulična svetla u Los Anđelesu kako bi mogao da snima i noću bez plaćanja rasvete.
Čovek koji je radio na specijalnim efektima Džon Rozengrant je ispričao najbolju anegdotu sa snimanja - Švarceneger je ušetao u otmeni restoran u kostimu Terminatora i šokiranim radnicima ljubazno tražio sto za četvoro.
 
Poslednja scena u filmu, u kojoj Sara Konor vozi ka planinama, snimana je bez dozvole. Saobraćajac je prišao filmadžijama, a producentkinja Gejl En Hurd je slagala da su ona i Kameron "glupi studenti" koji nisu znali da su im potrebne dozvole za snimanje studentskog filma.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

CrniCrnac

22.07.2014 08:36

A istine I bakarača

ODGOVORITE