Malezijski avion namjerno oboren!

Zoltan Dani, bivši pukovnik Vojske Jugoslavije koji je oborio nevidljivi F 117, siguran je da je malezijski putnički avion namerno srušen.

Svijet 19.07.2014 | 10:03
Malezijski avion namjerno oboren!

"Nemoguće je da vojnik koji je ispalio raketu nije znao da je u pitanju putnički, civilni avion. Civilni avioni koji lete na visinama od 10.000 metara, kakav je bio malezijski putnički avion, imaju daleko veću refleksnu površinu na radaru od vojnog", kaže Zoltan Dani za Jutarnji list.

On navodi da je suprotno od toga moguće jedino ako je osoba koja je ispalila raketu bila potpuna neznalica.

"Čak i da je mislio da je u pitanju "leteća tvrđava", avion B-2 ili B-52, opet nije mogao pogrešiti jer ti avioni nemaju SR kod kao civilni", objašnajva Deni.

Ovaj bivši pukovnik Vojske Jugoslavije kaže i da je vojnik koji je ispalio raketu, da je shvatio da ona leti prema civilnom putničkom avionu, mogao uništiti raketu pre nego što je udarila u avion.

"Da, mogao je aktivirati šifru za samouništenje rakete i tragedije ne bi bilo", kaže Deni.

Na pitanje da li je pilot malezijskog aviona mogao da vidi raketu, odgovara:

"Mogao je videti, ali ništa nije mogao učiniti. Civilni avioni nemaju mogućnost da "pobegnu" raketi. Nažalost, pilot je, ako je uočio raketu, imao svega nekoliko sekundi do trenutka kada će ga raketa pogoditi", kaže Zoltan Dani.

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Istina

19.07.2014 08:08

Ko god da je to učinio, zaslužio je doživotni zatvor i pakao. Opravdanje i razlog za ovaj zločin ne postoje.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

19.07.2014 09:33

Osnova isljeđivanja svakog zločina je utvrđivanje motiva, kao pokretača i okidača izvršenja zločina,što do sada nije slučaj u tragedijama u koje su direktno umiješane NATO trupe ili njihovi vazali.Ko je imao koristi od ove katastrofe? Ko je imao koristi: političke,vojne,finansijske...Od ove tragedije i masovnog ubistva nevinih ljudi? Ukrajinska armija je 2001. godine oborila ruski putnički avion iznad Crnog mora i mjesecima lagala da nisu krivi, da bi po donošenju nepobitnih dokaza priznali zločin,koji su nehotično izvršili izvodeći vojne vježbe.Samo pratite trag motiva ako imate i zrno mozga u glavi.ISKRENO SAUČESĆE PORODICAMA POGINULIH.Vi stariji se sjetite namjernog navođenja putnickog aviona preko raketnih baza SSSR-a na Kamcatki pa samo uporedite scenario.

ODGOVORITE
Name

Puk

19.07.2014 09:42

Jeste, sve to stoji, ako pretpostavimo da dojučerasnji radnik sa flašom votke zna očitati radarski potpis i napraviti pravilnu procjenu o tipu i veličini aviona... Zašto se zamarati kad je lakše pritisnuti crveno dugme?

ODGOVORITE
Name

xxl

19.07.2014 10:13

Čekaj malo?Zar nevidljivi nije oborio Senad Muminović i koliko ja znam činjenice i što je u javnosti govoreno nevidljivi avion je oborio Senad Muminović sa Đorđem Aničićem, ali opalio je Senad?!

ODGOVORITE
Name

Re xxl

19.07.2014 10:24

Dobro jutro xxl ti se izgleda sad probudio, kakav Senad on je bio na NATO strani, ovaj gore čovjek trebamo ga slaviti kao slavu.

ODGOVORITE
Name

siniša

19.07.2014 10:26

Kolateralna šteta u pravljenju novog svetskog poretka.

ODGOVORITE
Name

xxl

19.07.2014 10:28

Oficir koji je navodio raketu je onaj koji je opalio. Borbena posada 3.rd 250. rbr PVO, koja je timskim radom oborila F-117 U borbenoj posadi bili su: 1. rukovalac gađanja potpukovnik Zoltan Dani 2. pomoćnik rukovaoca potpukovnik Đorđe Aničić i major Boris Stoimenov 3. oficir za vođenje raketa kapetan I klase Senad Muminović 4. operatori ručnog praćenja stariji vodnik Dragan Matić i stariji vodnik Dejan Tiosavljević 5. starešina raketne baterije potporučnik Darko Nikolić 6. komandir osmatračkog radara vodnik I klase Vladimir Ljubenković 7. komandir izvora za napajanje stariji vodnik Đorđe Maletić Detalji obaranja su prikazani u dokumentarcu "Nevidljiva smena" RTV Vojvodine, autor Branislav Šovljanski, postprodukcija Endre Ajndi.

ODGOVORITE
Name

xxl

19.07.2014 10:34

OFICIR ZA NAVOĐENJE RAKETE?! U borbenoj posadi bili su: 1. rukovalac gađanja potpukovnik Zoltan Dani 2. pomoćnik rukovaoca potpukovnik Đorđe Aničić i major Boris Stoimenov 3. oficir za vođenje raketa kapetan I klase Senad Muminović 4. operatori ručnog praćenja stariji vodnik Dragan Matić i stariji vodnik Dejan Tiosavljević 5. starešina raketne baterije potporučnik Darko Nikolić 6. komandir osmatračkog radara vodnik I klase Vladimir Ljubenković 7. komandir izvora za napajanje stariji vodnik Đorđe Maletić Detalji obaranja su prikazani u dokumentarcu "Nevidljiva smena" RTV Vojvodine, autor Branislav Šovljanski, postprodukcija Endre Ajndi

ODGOVORITE
Name

xxl

19.07.2014 10:37

Re xxl Ma daj ako mu je ime Senad a prezime Muminović ne mora odmah biti na NATO i neprijatelj, kao što nije bio neprijatelj ni Muhamed Mehmedbašić?!Pusti se ti toga, ja ljude gledam po djelima a ti po imenu i prezimenu!

ODGOVORITE
Name

xxl

19.07.2014 11:19

U ratu sam bio ranjen i prilikom pada linije ostao sam onako ranjen, ostavljen i prepušten zarobljavanju i ko zna čemu već?!Šta mislite ko se u toj opštoj bježaniji i rasulu vratio po mene i nosio me na svojim leđima?! Zvao sam, zapomgao, da me ne ostavljaju, niko se nije obazreo na me, samo se vrati musliman, moj dobar drug, ratni i prijeratni, pripadnik moje jedinice. Znači nemoj da mi neko više o tome, vidio sam ja na vlastitom primjeru šta znači čovječnost, bez obzira na ime i prezime.

ODGOVORITE
Name

Rade

19.07.2014 11:33

Obaranje malezijskog aviona je isti slučaj kao što su bile Markale u Sarajevu i Račak na Kosovu i Metohiji. U pitanju je isti rukopis krvave šape iz Vatikana. Obaranjem aviona sa 300 putnika treba navući svetsku mržnju na Rusiju radi otimanja Sibira.

ODGOVORITE
Name

nebeski narod

20.07.2014 07:20

Rade proklet bio...!!

ODGOVORITE