Privremeno oduzeta imovina od 700. 000 KM

Osnovni sud u Banjaluci donio je rješenje o privremenom oduzimanju imovine vrijedne 700.000 KM lica čiji su inicijali Š.Z. i sa njim poveznih lica, osumnjičenih za zelenaštvo, iznudu i pranje novca.

Republika Srpska 18.07.2014 | 17:41
Privremeno oduzeta imovina od 700. 000 KM

Od osumnjičenog je oduzet automobil marke "tojota RAV četiri", vrijedan 78. 000 KM, stan u Banjaluci površine 54 metra kvadratna, koji je procjenjen na 122.000 KM, zemljište u banjalučkom naselju Česma na kojem je izgrađen stambeni objekat sa dvije lamele i više stambenih jedinica, vrijednosti 500.000 KM, te pomoćni drveni objekat u naselju Česma koji je Š.D. i njegovoj porodici ostavljen na raspolaganje.

Finansijskom istragom Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta, finansijske istrage i suzbijanje pranja novca utvrđeno je da su Š.Z. i sa njim povezana lica stekla imovinu koja nije u srazmjeri sa prijavljenim prihodima iz legalnog poslovanja, te je predloženo da privremeno oduzimanje u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog dijela, saopšteno je iz MUP-a.

Zahtjev je podnesen zbog postojanja opasnosti da bi kasnije oduzimanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela bilo otežano ili onemogućeno, te da bi bilo spriječeno korišćenje, otuđenje ili raspolaganje imovinom.

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar