MUP-u odobreno 736.000 KM za kapitalna ulaganja

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske za utrošak 736.000 KM za nabavku mobilnih radara, računarske i posebne opreme, te rekonstrukciju Policijske stanice u Loparama.

Republika Srpska 18.07.2014 | 15:29
MUP-u odobreno 736.000 KM za kapitalna ulaganja

Prema Planu utroška sredstava MUP-a za kapitalna ulaganja u prvih pola godine, za nabavku postrojenja i opreme izdvojeno je 700.000 KM, a za investiciono održavanje, rekonstrukciju i održavanje zgrada i objekata 36.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada je, nakon usvajanja Studije o podsticanju stranih ulaganja u Republiku Srpsku od 2014. do 2017. godine, zadužila Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju da, u saradnji sa resornim ministarstvima, predstavnicima poslovne zajednice i jedinica lokalne samouprave, izradi akcioni plan za njeno provođenje.

Usvojena je i Informacija o procesu implementacije Projekta poboljšanja poslovnog okruženja, te Uredba o izmjenama i dopuni Uredbe o načinu uskladištenja, čuvanja i raspolaganja robom oduzetom u postupku inspekcijskog nadzora.

Vlada je donijela i Uredbu o prestanku važenja Uredbe o službenim zvanjima pripadnika policije u kazneno-popravnim ustanovama i dala saglasnost na Pravilnik o katastarskom klasiranju i bonitiranju zemljišta.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar