Novi protest Albanaca u Skoplju

Za danas je u Skoplju zakazan novi protest Albanaca koji traže oslobađanje od zatvorske kazne na doživotnu robiju za šestoricu njihovih sunarodnika osuđenih za ubistvo petorice Makedonaca, uoči Uskrsa 2012. godine.

Region 18.07.2014 | 13:10
Novi protest Albanaca u Skoplju

Protest će biti održan posle džume (glavne moltive petkom). Građani su pozvani na okupljanje kod kompleksa Čairčana, a kretaće se do Prvog osnovnog suda u Skoplju, koji je izrekao tu presudu.

Makedonski MUP je ptovrdio da je za danas zakazan protest u slučaju "Monstrum" iz kojeg, kako su preneli makedonski mediji, stoji nedavno formirani Organizacioni odbor na čelu sa Bedri Ajdarijem.

"Sloboda kao elementarno pravo svih ljudi nema cenu. Iako je ona zagarantovana zakonom, vlast taj zakon sloupotrebljava", rekao je napomenuvši da su u protestima do sada učestvovali građani svih profila i društvenih slojeva.

MUP je potvrdio da je protest uredno prijavljen.Protest koji su Albanci u Makedoniji održali u Skoplju prošlog petka bio je najmasovniji do sada i završen je bez većih incidenata. Njemu su prethodili manji protesti tokom kojih je policija bila prinuđena da upotrebi vodene topove i suzavac.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar