Majka koja je ubila bebu predata Tužilaštvu

Mevlida Mujić (21), majka koja je osumnjičena da je ubila bebu, predata je danas Tužilaštvu KS.

Bosna i Hercegovina 17.07.2014 | 22:13
Majka koja je ubila bebu predata Tužilaštvu

Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, rekao je danas da je postupajući tužilac ispitao osumnjičenu, te da je naredio provođenje istrage zbog sumnje u krivično djelo čedomorstva.

"Određen je 24-časovni pritvor, a u petak će biti donesena odluka o produženju pritvora", rekao je Hamzić.

Osumnjičenu su u srijedu uhitili istražitelji Krim-policije sarajevskog MUP-a.

Tokom saslušanja u policiji u potpunosti je priznala da je ubila svoju bebu, te je policajcima pokazala i kontejner za smeće gdje je bacila novorođenče.

Podsjetimo, sakupljač sekundarnih sirovina je 18. juna u kontejneru pronašao beživotno tijelo bebe, te obavijestio policiju. Ubrzo su policajci i ljekari Hitne pomoći vidjeli da je u kontejneru nešto umotano u krvavu maramu iz koje su virili bebine nožice i tridesetak centimetara pupčanika. Navodno je bebina glava bila zamotana bijelom maramom, a preko vrata i dijela lica je bila zavezana krpa. Obdukcija, koju je kasnije, po nalogu Tužilaštva, obavio sudski vještak medicinske struke doktor Hamza Žujo, pokazala je da je tom krpom novorođenče i ugušeno.

Muška beba bila je vezana krpom u predjelu vrata i na taj način je nastupila smrt. Doktor Žujo je tada kazao i da je beba rođena živa i na vrijeme, bez ikakvih problema, ali je potom zadavljena krpom.


Osumnjičena Mujićeva je javnosti postala poznata kada se krajem januara s prijateljicom udaljila iz kuće, a njena majka policiji prijavila nestanak obje djevojke, nakon što se nisu javljale na mobitele. Navodno su djevojke tada rekle da idu u Goražde, a poslije devet dana su se vratile kući, te se ispostavilo da su slagale roditelje i bile na Bjelašnici.

Izvor: NN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Roditelj

17.07.2014 18:13

Čuj Majka nemojte vredati Majke , a njoj će poslije ovog svijeta bog da sudi

ODGOVORITE
Name

Mimo

17.07.2014 18:58

Za takve nema suda. Konapac oko vrata I kraj.

ODGOVORITE
Name

Neljudi...

17.07.2014 19:28

Neka svako ko ostavi komentar protiv nje se zapita kako tretira rodjeno dijete koje hrani i odgaja..da li stavljate sebe ispred dijeteta..i budite iskreni.. Zao mi je bebe, ali mi je zao i majke, da je imala razumijevanja od strane roditelja i da postoji institucija za podrsku samohranim majkama ovo se ne bi desilo..ne moze se samo nju kriviti za ovo..svi smo krivi..cijelo drustvo gospodo draga..

ODGOVORITE
Name

igor

17.07.2014 22:16

Užas za komentar koji podržava majku pa ti si sigurno majka koja bi mogla ovako nešto uraditi. Nadam se da će imati noćne more svaku noć. Da je imala imalo mozga mogla je ostaviti bebu u nekoj bolnici ili slično. Bože dragi koliko ljudi dali bi sve da mogu imati bebu a čudoviste je ovo uradilo a što se tiče podrške od roditelja i slično, dosta nas nema nikakvu podršku pa ne bi ni pomislili na ovako nešto, ako joj pravda nepresudi Bog hoće.

ODGOVORITE