60 godina Angele Merkel

Nemačka kancelarka Angela Merkel, najmoćnija žena na svetu po mišljenju mnogih, danas puni 60 godina. Na konferenciji u Briselu jedan novinar ju je iznenadio rođendanskom pesmom, a evo i 10 činjenica iz života nemačke političarke.

Zanimljivosti 17.07.2014 | 12:45
60 godina Angele Merkel

1. Rođena je u Hamburgu, ali je odrastala na selu, 80 kilometara od Berlina.

2. Majka joj je bila profesorka engleskog i latinskog, a otac protestantski sveštenik. Još kao mala je volela da čita pesme i priče.

3. U 44.toj godini  udala  se za svog drugog muža Joakima Zauera.

4. Pre četiri godine prisustvovala je Sajmu avijacije u Berlinu i družila se sa robotom Džastinom.

5. Kancelarka je, osim politike, zainteresovana i za sport i kulturu.

6. Kada nema mnogo obaveza, Angela Merkel radi sve ono što i druge žene njenih godina. Ponekad voli da se opusti uz pivo.

7. Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u fudbalu upoznali smo novu stranu nemačke političarke koja je sa tribina iskreno bodrila fudbalere reprezentacije. Tako je bilo i na meču protiv Portugala.

8. Groznica "selfija" nije zaobišla ni nju. Nakon trijumfa Nemačke u finalu Mundijala, Merkelova se slikala sa fudbalerom Lukasom Podolskim.

9.Fotografija sa ljetovanja je osvanula u svetskim medijima prošle godine. Kancelarka se sa mužem odmarala u Italiji. Kao običan turista.

10. Angela Merkel je nedavno demantovala glasine da planira da se povuče sa položaja. "Želim i dalje da radim ono što mi pričinjava zadovoljstvo", rekla je novinarima.

Komentari / 0

Ostavite komentar