Hoće li Zubac biti suspendovan 22. jula?

Sjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 22. juli na kojoj bi konačno Goran Zubac, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) mogao i morao biti suspendovan zbog činjenice da je protiv njega potvrđena optužnica koja ga tereti za nesavjestan rad u službi, piše novinska agencija Patria.

Bosna i Hercegovina 16.07.2014 | 15:02
Hoće li Zubac biti suspendovan 22. jula?

Na dnevnom redu su i pojašnjenja dostavljenih informacija od strane ovlaštenih predstavnika, koje je zatražio Nezavisni odbor od svih bezbjedonosnih institucija.

Predsjedavajući ovog tijela Žiko Krunić više puta je ponovio kako niko nije kriv dok se ne dokaže, ali nikada dosljedno nije primjenjen Zakon o policijskim službenicima niti je Nezavisni odbor tretirao Zakon o zašititi tajnih podataka, što bi automatski Zubca odstranilo iz službe do okončanaja postupka.Inače, još nikada nije zakazano ni ročište za izjašnjenje o krivici na kojem bi Zubac trebao da se izjasni.I Ministarstvo bezbjednosti BiH pokrenulo je procedure, a u vezi oduzimanja sertifikata za pristup tajnim podacima.

Inače, Nezavisni odbor je još u februaru dobio informacije od Tužilaštva BiH da je naređeno provođenje istrage, ali članovi ovog tijela još nikad nisu uspjeli Zubca poslati na hlađenje.Inače, neke stranke u Parlamentu BiH čak su predlagale i da se smijeni Nezavisni odbor, ali je naknadno usaglašeno da se za taj proces nema vremena, jer uskoro dolaze godišnji, a odmah nakon njih i izbori.

Ovo je treća sjednica Nezavisnog odbora na kojoj će biti razmatran slučaj Gorana Zubca.

Izvor: www.nap.ba

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dosta vise

16.07.2014 13:15

Miletov covek kao I pravosudze .Sto prije u prdekanu to bolje a bogami I boss za njim uskoro u oktobru a.bog da.

ODGOVORITE
Name

valter

16.07.2014 13:17

Nema nista odtoga , tresla se gora rodio se mis , Zlaja i Baja su vec to dogovorili , Zubac ostaje gdije jest ! Nasi politicari su perverzni do bola !

ODGOVORITE
Name

Army

16.07.2014 16:56

Nema od toga ništa uzalud sve.

ODGOVORITE
Name

Načelnik

17.07.2014 16:17

Nema od toga ništa, samo dzaba tupite zube.

ODGOVORITE
Name

rađa

17.07.2014 17:56

Imenovanjem Zubca, Jovičića i Tegeltije na neke od vaznih poziija u policiji i pravosuđu, SNSD i Dodik su pokazali koliko vrije i kakvu Republiku Srpsku zele. Punu korupcije i zla. ovo je strašan udarac za SNSD.

ODGOVORITE