Učestali napadi na policijske službenike

Stanje bezbjednosti na području koje pokriva Centar javne bezbjednostiIstočno Sarajevo u prvih 6 mjeseci ove godine uglavnom je bilo nazadovoljavajućem nivou i pod kontrolom,izjavio je danas na konferencij iza novinare načelnik Centra Radenko Vasiljević.

Republika Srpska 16.07.2014 | 14:26
Učestali napadi na policijske službenike

Međutim u poslednje vrijeme učestali su napadi na policijske službenike pa se razmišlja i oprijedlogu nove zakonske regulative koja bi omogućila  adekvatniju zaštitu policijskih službenika.

,,Istraga o napadu na porodičnu kuću policijskog službenika Ljubiše Spasojevića dobro napreduje'',kaže načelnik Centra javne bezbjednosti Radenko Vasiljević i dodaje da se ubrzo očekuje pokretanje krivične prijave protiv počinilaca tog krivičnog djela. Na pitanje ko su osumnjičeni, Vasiljević u cilju istrage ne želi da odgovori, a ne želi jasno ni da precizira da li su otkriveni motivi tog napada.

,,On kao načelnik Kriminalističke policije u Centru bio je uključen u brojne istrage krivičnih djela i to može biti jedan od razloga napada na njegovu imovinu. Inače, na prostoru Sarajevsko-romanijske regije, Foče iCentra javne bezbjednosti Trebinje razvio se model napada na imovinu policijskih službenika kao način osvete za aktivnosti koje policija provodi.Takvih krivičnih djela najviše je bilo na prostoru Trebinja i Foče, a sada i u Palama'', ističe Vasiljević.

I dok istraga o posljednjem napadu na policijskog službenika napreduje,već 12 godina istraga ubistva tadašnjeg načelnika Centra Željka Markovića tapka u mjestu. U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo priznaju da napredka nema, ali ističu da u saradnji sa Tužilaštvom BiH koje je preuzelo taj slučaj i dalje provode istražne radnje.

Kakve nove dokaze mogu pronaći nakon 12 godina?

,,Dokazi mogu biti materijalni i lični.Na materijalne dokaze vjerovatno više ne možemo računati, a lični su oni koji proizilaze iz svjedočenja i tu bi se moglo nešto desiti'',kaže Vasiljević.

Osim ubistva načelnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Željka Markovića,nikada nisu rasvjetljena ni ubistva zamjenika načelnika Centra Srđana Kneževića te nekadašnjeg direktora osiguravajućeg društva Jahorina Riste Jugovića.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Policajac

16.07.2014 16:51

Dodje svemu kraj, treba biti realan i držati se zakona pa ako treba nek i glava ide ali ću ja da uperim prstom i da kažem ono je lopov i ne može me niko ni čim kupiti i onaj ko pokuša biće kažnjen. Ovako može nešto biti od države i mira.

ODGOVORITE
Name

Kripo

17.07.2014 16:19

Bravo policajac, slažem se, svaka ti je na mestu.

ODGOVORITE