Prva žrtva na strani Izraela

Izrael je nastavio bombardovanje Gaze, nakon što je Hamas, koji upravlja pojasom Gaze, odbacio primirje i ispalio desetine novih raketa na izraelsku teritoriju, usmrtivši prvog Izraelca.

Svijet 16.07.2014 | 07:44
Prva žrtva na strani Izraela

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je upozorio da će vojska "proširiti i intenzivirati" operaciju u Gazi pošto je Hamas odbio egipatski predlog o uspostavljanju primirja.

U novim izraelskim napadima juče je poginulo pet Palestinaca, pa je ukupan broj palestinskih žrtava od izbijanja sukoba pre osam dana porastao na 197, tvrde lekari.

Jedan Izraelac je poginuo u raketnom napadu blizu graničnog prelaza Erez između Izraela i Gaze, saopštila je vojska.

Oružano krilo Hamasa, Brigade Ezedin al-Kasam, preuzelo je odgovornost za taj napad.

Poginuli 38-godišnji civil je isporučivao hranu vojnicima u toj oblasti, izjavio je portparol izraelskih hitnih službi za AFP.

Prva izrelska žrtva pala je nakon što je na Izrael bačeno skoro 1.000 raketa i granata. ČCetiri Izraelca su teško ranjena.

Izrael je juče rekao da će prihvatiti egipatski predlog o prekidu vatre, ali zvaničnici Hamasa su kazali da se niko sa njima nije konsultovao o predlogu i da neće zaustaviti vatru bez celovitog sporazuma koji će obuhvatati i izraelske ustupke.

Izraelska vojska je kasno sinoć poslala telefonske poruke da upozori više od 100.000 stanovnika dva kvarta u gradu Gazi da se evakuišu iz svojih domova, javili su izraelski mediji.

To je postalo uobičajeno upozorenje pred pojačanje izraelskih vazdušnih udara.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

axxe

16.07.2014 07:52

Ma kakve rakete i kakvi bakaraci ljudi se brane vec 20godina odakle im .. izrael sam na sebe ispaljuje rekete i obara ih.

ODGOVORITE
Name

Papagaj

16.07.2014 07:54

Da nije tužno bilo bi žalosno. Zašto da život jednog Židova više vrijedi od desetine Palestinskih života? Da li su se Židovi ikada zapitali, kako boli kada neko ubija, a oni su to kao narod sami doživjeli, pa ipak još brutalnije to drugima (Palestincima) čine.

ODGOVORITE
Name

Lija

16.07.2014 08:21

Nešto me ova odbijanja primirja podsjećaju na neka ružna vremena. Ovo mi izgleda kao taktika vođenja rata, napadaj a kukaj da te svijet čuje i eto uspjeha. Žalosno, da se zarad nekih ciljeva žrtvuje sopstveni narod.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

16.07.2014 10:41

Mnogo cjenim Izrael. Okruženi su sa svih strana dželatima ali se nedaju. Ne treba zaboraviti a oni to sigurno neće kako i koliko su ih bjesmučno ubijali u II svjetskom ratu. U borbi se ne može znati koliko će kojih poginuti. Bolje bi bilo da oni što osuđuju Izrael osude malo ove iz Ukrajine koji hoće da ubijaju 100 Rusa za jednog njihovog. Zna se čije su sluge bili u II S.R.

ODGOVORITE