Kremenović, Dodik i vlasnik "Atlantika" u bliskim vezama

Istraga Tužilaštva BiH o okolnostima pod kojima je poništena odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH da hrvatska firma "Zrinski" iz Čakovca štampa glasačke listiće za oktobarske izbore te da se taj posao povjeri banjalučkoj firmi “Atlantik BB“, iako je njena ponuda za 250.000 KM skuplja od one hrvatske firme, još traje.

Bosna i Hercegovina 15.07.2014 | 10:47
Kremenović, Dodik i vlasnik "Atlantika" u bliskim vezama

Pod lupom istražilaca su, naime, sve odluke CIK-a i Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, donesene nakon raspisivanja međunarodnog tendera za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za opšte izbore u BiH vrijednog 1.285.000 KM, saznaje Dnevni avaz.

Istovremeno, analiziraju se i ponude, ali i prigovori „Atlantika BB“ i „Zrinskog“, koje su u međuvremenu pristizale na adresu CIK-a i Kancelarije. Ali izvor lista upućen u žalbenu proceduru koja je i dovela do poništenja ugovora sa “Zrinskim” tvrdi da bi se istražioci trebali pozabaviti i navodnim uticajem Ostoje Kremenovića, predsjedavajućeg Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, na to što se “Atlantiku” redovno u toj instituciji uvažavaju žalbe, na osnovu kojih dobija poslove, pa tako i ovaj za oktobarske izbore.

-Kremenović je dobar prijatelj s Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske i SNSD-a. Dodik je, opet, u bliskim vezama s vlasnikom “Atlantika”, koji u posao štampanja glasačkih listića kao podugovarača uvodi “Službeni glasnik Republike Srpske”, koji je pod Dodikovom ingerencijom, što baca sumnju na odluke koje stižu iz te kancelarije - kazao je izvor.

Iako se spekulisalo da je Kremenović čak član SNSD-a, on to negira. Tvrdi da je član DNS-a, koji je, koalicioni partner Dodikove stranke. Kremenović u izjavi za Avaz ne negira navode da poznaje i Dodika i vlasnika “Atlantika”. No, odbacuje optužbe da su ti odnosi u bilo kakvoj vezi s njegovim postupanjem u žalbenim procedurama.

- Dodik je bio predsjednik Vlade u kojoj sam ja bio ministar za lokalnu upravu i samoupravu i poštujem ga kao predsjednika, ali godinama se nismo čuli ni vidjeli. Poznajem i vlasnika “Atlantika”, ali to ne znači da je to imalo bilo kakav moj uticaj na tu žalbu. I činjenica da poznajem Dodika i vlasnika “Atlantika” ne znači da ću ja zloupotrijebiti to poznanstvo u bilo kojem kontekstu - tvrdi Kremenović.

Kremenović je potvrdio da je iz Kancelarije za žalbe u junu instrukcija i obaviještenje o tome da se vodi postupak po žalbi “Atlantika”, umjesto u CIK, putem faksa poslana u jednu pržionicu kafe. Kazao nam je da je provjereno kako je do toga došlo, ali nije odgovorio na pitanje zašto ovako važan dokument nije poslat poštom ili kurirskim putem, što je uobičajno u korespondenciji državnih institucija.

- Taj faks je otišao u pržionicu kafe i greška jeste učinjena. Provjeravali smo i nismo utvrdili da je ona namjerno urađena, nego je došlo do greške u broju. Međutim, to nije dovelo ni do kakvih posljedica u samom tom procesu odabira - kaže Kremenović.

Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

xxl

15.07.2014 08:50

Hehehee, stari dilovi i stare ljubavi, ko i stare klade se lako zapale!

ODGOVORITE
Name

xxl

15.07.2014 08:53

Dobar ovaj Radonči,pravo "njuškalo", vlada informacijama, jako koristan!

ODGOVORITE
Name

JA

15.07.2014 09:41

Vrlo opasna stvar! Jedina nada SNSD-u i DNS-u može biti štampanje lažnih glasačkih listića.

ODGOVORITE
Name

vreće sa listićama su spremne

15.07.2014 09:48

Već su krenuli sa štampanjem, samo čekaju oktobar pa da Mile lažiranim glasovima pokuša pokrasti izbore!

ODGOVORITE
Name

Patriota

15.07.2014 13:54

KREMENOVIC, manjeg covjeka, a većeg lopova nema.

ODGOVORITE
Name

Goja

15.07.2014 14:18

Znam vlasnike Atlantika ...mufljuzi ..rodjenu djecu bi prodali ..

ODGOVORITE
Name

Zoro

15.07.2014 14:23

Pa štampajte i vi listiće, ili ćete nabaviti kineske olovke? ☺

ODGOVORITE
Name

MILORAD

15.07.2014 14:47

SAMO OTVORITE OCI DA OVI BAJINI NE POKRADU IZBORE.

ODGOVORITE
Name

viktor

15.07.2014 15:58

Priprema terena za lakše pravdanje poraza kasnije

ODGOVORITE
Name

Душан

15.07.2014 18:41

Доста више веза и везица, дајте више да живимо нормално у поштеном друштву, а свеједно ће опозиција вјероватно побједити

ODGOVORITE
Name

KUPI MI BABO GLASAČKE LISTIĆE

16.07.2014 03:43

I JA BI NARUČIO 5.000 LISTIĆA ZA SKUPŠTINU RS, TREBA MI VEZA.

ODGOVORITE
Name

Maksim

16.07.2014 03:58

Ovo je preslo sve granice, ljudi "upamet" i na izborima u oktobru otjerajmo vise ove lopove!

ODGOVORITE