Fočanski komunalci najavili štrajk

Radnici fočanskog komunalnog preduzeća "Komunalac" odlučili su da 24. jula stupe u generalni štrajk, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi - isplata zaostalih zarada i uplata doprinosa.

Republika Srpska 14.07.2014 | 17:50
Fočanski komunalci najavili štrajk

Radnici "Komunalca", koji su u petak, 11. jula, održali jednočasovni štrajk upozorenja, poručili su da će, ukoliko se ne uvaže zahtjevi radnika, tačno za deset dana, koliko je po zakonu potrebno da prođe od
najave do stupanja u štrajk, u Foči biti obustavljen odvoz smeća, kao i ostale aktivnosti, uz poštovanje mimimuma procesa rada.

Predsjednik Sindikalnog odbora KP "Komunalac" Dejan Blagojević rekao je da zahtjevi ostaju isti, a oni su isplaćivanje zaostalih primanja, poštivanje zakonskog minimuma i uplata doprinosa od februara.

"Uvijek postoji mogućnost da se problemi riješe prije stupanja u štrajk, ali mislim da nisu veliki izgledi da se ovo riješi, jer vidimo da nas ignorišu", rekao je Blagojević.

Direktor "Komunalca" Miloš Lazović nije želio da komentariše zahtjeve radnika dok ne obavi razgovor sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem.

On je najavio da će sasatanak sa načelnikom biti organizovan do kraja sedmice, te da bi, osim uprave preduzeća, sastanku trebalo da prisustvuju članovi Nadzornog odbora i radnici "Komunalca".

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar