Istekao rok za prijavljivanje kandidatskih listi

U 16.00 časova istekao je rok do kada su ovjereni politički subjekti za učešće na oktobarskim opštim izborima u BiH mogli da dostave kandidatske liste, saopšteno je danas iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Bosna i Hercegovina 14.07.2014 | 17:06
Istekao rok za prijavljivanje kandidatskih listi

Portparol CIK-a BiH Maksida Pirić nije mogla da saopšti koje su stranke i koalicije u predviđenom roku dostavile kandidatske liste.

Ona je pojasnila za Srnu da će to biti poznato kasnije u toku dana, jer se u prostorijama CIK-a BiH nalaze predstavnici još nekih političkih subjekata, koji su ušli prije 16.00 časova, pa je u toku je njihovo evidentiranje.

Prema njenim riječima, podaci koji su politički subjekti dostavili kandidatske liste biće objavljeni na zvaničnom sajtu CIK-a BiH sa brojem kandidata po izbornim jedinicama, ali bez imena kandidata.

IZ CIK-a BiH saopšteno je da će Komisija, u skladu sa Izbornim zakonom BiH i uputstvom o redosljedu i rokovima izbornih aktivnosti, do 8. avgusta izvršiti provjeru i konačnu ovjeru kandidata i kandidatskih
listi koje budu ispunjavale zakonom propisane uslove.

Nakon toga, a najkasnije do 28. avgusta, kandidatske liste biće objavljene u službenim glasilima i sredstvima informisanja.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar