SNS: Prioritet je stabilnost Srbije

Osnovni ciljevi Srpske napredne stranke su politička i ekonomska stabilnost, održanje mira i stabilnosti države, ali i dalje sprovođenje ekonomskih reformi, izjavila je danas članica Predsedništva stranke Maja Gojković.

Srbija 13.07.2014 | 19:39
SNS: Prioritet je stabilnost Srbije

Ona je nakon sednice Predsedništva SNS, na konferenciji za novinare, rekla da su danas razgovarali i o ukupnoj političkoj situaciji u regionu i upravo stoga založili se da prioritet vlade bude očuvanje političke i ekonomske stabilnosti zemlje.

Naprednjaci u potpunosti stoje iza predloženih izmena Zakona o radu, rekla je Gojković i dodala da u
tom smilu nemaju šta da kriju od građana.

Glavni cilj i SNS i vlade čiju okosnicu čine naprednjaci, ostaje sprovođenje ekonomskih reformi, za koje, kako je rekla, nije bilo hrabrosti da se sprovedu još 2009. godine.

Ovim zakonom želimo da zaštitimo radnike i njihova prava, poslodavce koji hoće da otvaraju nova radna mesta, ali zakon donosimo i u interesu mladih ljudi, kojima treba da bude omogućeno da lakše i brže dolaze do posla, objasnila je Gojković.

Komentarišući predlog da se građani koji podržavaju izmene tog zakona pozovu da svoju podršku iskažu ispred Skupštine Srbije, Gojković je rekla da je lider stranke Aleksandar Vučić bio protiv toga tako da naprednjaci neće da pozivaju građane.

Sa druge strane, ona je rekla da potpuno legalno i legitimno da ko god hoće da dođe i izrazi svoje mišljenje, stav i protest to može da učini, a da je jedina molba da se tom prilikom očuva red i mir.

Gojković je precizirala da se 4. avgusta navršava 100 dana rada vlada te da će naprednjaci održati jednu manifestaciju na kojoj će prikazati šta je za to vreme urađeno i da će se izvršiti poređenje sa ekspozeom koji je premijer Vučić predstavio u parlametnu prilikom proglašenja vlade.

Ona je odgovarajući na pitanja rekla da danas na sednici nije bilo reči o novom ministru finansija, a na pitanje da li se razgovaralo o Vojvodini, Gojković je kazala da nije, ali i podsetila na poznati stav naprednjaka da je moguće da dođe do rekonstrukcije pokrajinske vlade, ali uz uslov da DS "koja je u prethodnih 14 godina upropastila Vojvodinu ne može da bude deo vlasti".

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar