Porošenko prijeti: "100 za jednog"!

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko zapretio je danas da će za svaki život ukrajinskih vojnika ekstremisti platiti desetinama i stotinama njihovih, da nijedan terorista neće izbeći odgovornosti i da će svaki dobiti po zasluzi.

Svijet 11.07.2014 | 19:19
Porošenko prijeti: "100 za jednog"!

Porošenko je to rekao na sastanku sa predstavnicima bezbednosnih struktura, povodom upotrebe višecevnog raketnog bacača "Grad", prenele su ukrajinske agencije.

Ranije danas agencije su javile da je približno 30 ukrajinskih vojnika poginulo kod sela Zelenopolje u
Luganskoj oblasti, kada je po njima otvorena vatra iz višecevnog bacača.

Prema rečima Porošenka, svi vojnici koji štite granicu, aerodrome Donjecka i Luganska i druge gradove, svakodnevno rizikujući živote, su heroji u koje veruje čitava Ukrajina, prenela je agencija UNIAN.

- Država ceni svoje heroje i pamti svakog ko je štiteći dao najvrednije, život - rekao je on, visoko vrednujući aktivnost inženjerijsko-deminerskih jedinica, prenela je Porošenkova pres služba.

Prema navodima agencije UNN, Porošenko je obećao da će biti pronađeni i uništeni svi koji su danas upotrebili "Grad" protiv Oružanih snaga Ukrajine.

Ruskoj informativnoj agenciji (RIA) Novosti u štabu samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) potvrđeno je da su ustanici pucali na kolonu ukrajinskih snaga kod Zelenopolja iz bacača "Grad".

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

axxe

11.07.2014 17:51

100 za 1 ? Podsjeca me na nekoga ta izjava ..

ODGOVORITE
Name

BOA

11.07.2014 18:13

Samo je Hitler imao taj omjer! Naravno demokratski zapad cuti na ovakve izjave

ODGOVORITE
Name

Budimir Stosic

11.07.2014 18:42

Profasticka hunta u Ukrajini pocela je da koristi ideologiju iz mracne proslosti drugog svetskog rata. Ta mracna proslos jesu nacisti koji su za svakog ubijenog Nemca streljali sto Srba i drudog naroda. Ta ideoligija se povampiruje u Ukrajini, ali hunta to primenjuje protiv vlastitog stanovnistva. Rusija je napadnuta od Napoleona i Hitlera sa teritorije Ukrajine u proslisti,i svi su skupo platili agresiju. Ovoga puta ako se dedi da preko ukrajine krene Nato agresija, Porosenko i mentori nacice se prvi na udaru ruske odbrane, stradace oni, a stradace i ostatak sveta. Nikada nismo bili blizi trecem svetskom raru.Samo zazumom i pregovorima moze se doci do resenja. Manji sam optimista posle sulude izjave Porosenka.

ODGOVORITE
Name

Md

11.07.2014 19:45

Pa tako su radili i njegovi preci 41,isto je bilo sto za jednog ubijenog fasistu,nadam se da imaju jos ovog naouruzanja,

ODGOVORITE
Name

Nemanja

11.07.2014 21:45

Samo u ofanzivu, napred Ukraino, teroristi nazad u Rusiju.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

11.07.2014 23:24

Ne znam baš hoće li mu se ostvariti ovi planovi. Malo sam skeptičan. Ako bude mnogo "čačkao" neće kome imati da bude predsjednik. Sve će biti Rusko.

ODGOVORITE