NHL zvezda, Milan Lučić, došao u Srbiju!

Jedini srpski hokejaš koji je osvojio titulu šampiona u NHL ligi, član Boston Bruinsa Milan Lučić rekao je da bi voleo jednog dana da donese trofej Stenli kupa u Srbiju, ali je priznao da bi mu ostvarenje sna bio nastup za reprezentaciju Kanade.

Ostali sportovi 11.07.2014 | 12:36
NHL zvezda, Milan Lučić, došao u Srbiju!

Lučić je 2011. godine sa Bostonom osvojio Stenli kup, trofej namenjen prvaku NHL lige. Prema pravilima lige, svaki igrač šampionskog tima ima pravo da jedan dan trofej nosi sa sobom, a Lučić ga je odneo u srpsku pravoslavnu crkvu u rodnom Vankuveru.

"Odneo sam Stenli kup u srpsku crkvu u Vankuveru, to je bilo važno i meni i porodici, a znam da je značilo celoj srpskoj zajednici u gradu. Nema mnogo naših ljudi koji su osvojili Stenli kup, poseban je osećaj kada vidiš taj pehar", rekao je Lučić Tanjugu.

On je doputovao u Srbiju na venčanje brata Milana, a prethodni put u Srbiji je boravio 1998. godine. Njegov otac je poreklom iz okoline Sarajeva, u Vankuver je došao 80-tih godina prošlog veka, a majka je došla u taj grad kada je imala dve godine.

"Uvek sam imao želju da dođem u Srbiju, ali nije bilo vremena. Pre tri godine smo osvojili Stenli kup, pa sam imao obaveze, a potom mi je žena bila trudna. I sada da nije bratove svadbe ne bih ni stigao. Voleo bih da mogu da dolazim češće i da ostajem duže u Srbiji. Možda bih jednom stvarno mogao da donesem i Stenli kup u Srbiju", naveo je Lučić.

Zbog povrede leve ruke Lučić nije trenirao u prethodnom periodu, ali će, kako je istakao, spremno dočekati početak priprema 16. septembra.

Lučić je priznao da je veliki ljubitelj svih sportova, a kada je tenis u pitanju, bez premca je, prema njegovom mišljenju, Novak Đoković.

"Volim da gledam Đokovića, čak sam u subotu bio u Londonu i kupio karte za finale, ali na kraju je došlo do nekih problema i nisam otišao na meč. Uvek branim Đokovića, čak i od momaka koji igraju u Bruinsima. Ranije im je smetalo što previše tapka lopticu pre servisa. Ipak, vremenom, kako je došao do prvog mesta i oni su prestali da ga kritikuju jer vide da je najbolji", uz osmeh je objasnio Lučić.

Boston je jedan od američkih gradova sa najbogatijom sportskom tradicijom, a Lučić kaže da prati, kada stigne NFL ekipu Nju Ingland Pejtriotse, Red Sokse u Bejzbolu i Seltikse u košarci. Dodao je i da mu je bilo drago što je svojevremeno, dok su igrali za Seltikse, imao priliku da upozna Šekila O’Nila, ali i Sašu Pavlovića.

Prethodnih dana, kako je rekao, uživao je gledajući utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu.

"Nisam mnogo gledao fudbal ranije dok sam kao klinac trenirao hokej, ali sada imam više vremena. Gledam Mundijal, naravno tu je i Liga šampiona. Ima nekoliko saigrača u Bostonu koji vole fudbal, sa njima gledam utakmice i pričamo tome. Navijam za timove gde ima naših, ranije je to bio Mančester Junajted, tu je Čelsi, Mančester Siti. Bilo mi je simpatično kada su Kolarov i Nastasić po osvajanju titule u Premijer ligi proslavili uz majice na kojima je pisalo Srbija do Tokija", kazao je on.

Lučić je objasnio da bi voleo da pomogne popularizaciji hokeja u Srbiji, iako je to skup sport. Prema njegovim rečima, Srbija je mala, ali talentovana nacija za sve sportove. Svoju šansu za slavu na reprezentativnom nivou vidi u selekciji Kanade.

"Imam šansu da zaigram za Kanadu, imaću 29 godina na sledećim Olimpijskim igrama. Tu je i Svetsko prvenstvo, bila bi mi čast da zaigram za Kanadu, jer se radi o najboljoj hokejaškoj selekciji na svetu", zaključio je Lučić.

On je imao kratku epizodu i u svetu muzike pošto se pojavio u spotu za pesmu "Going out in style" poznatog bostonskog pank benda Dropkick Murphys, ali je priznao da to nije vrsta muzike koju najčešće sluša.

"Oni su veoma popularni, svake godine učestvuju na koncertima za Dan Svetog Patrika u Bostonu. Bio sam na tim koncertima i uvek se dobro provodio. Ipak, najviše slušam hip-hop, srpsku muziku i, generalno, ono što puštaju na radio stanicama. Dobro sam se spremio za bratovu svadbu, naučio sam nekoliko pesama, ali sigurno neću sam da se ‘uhvatim mikrofona’", uz osmeh je zaključio Lučić.

Komentari / 0

Ostavite komentar