Rukavina predstavljen u Viljarealu

Reprezentativac Srbije Antonio Rukavina predstavljen je kao novi fudbaler Viljareala, a u prvoj izjavi rekao je da je veoma zadovoljan transferom.

Fudbal 10.07.2014 | 19:14
Rukavina predstavljen u Viljarealu

Nekadašnji kapiten Partizana ima 30 godina, a ekipa iz Valensije će biti njegova druga ekipa u Primeri, prethodno je za Valjadolid igrao dve godine.

“Bez obzira na to što sam iskusan fudbaler, osećam glad za pobedama od prvog dana. Ovo je najbolja opcija za mene posle odlaska iz Valjadolida. Mogu da doprinesem uspesima kluba u narednoj sezoni“, rekao je Rukavina.

“Žuta podmornica“ je prošlu sezonu u Primeri završila na šestom mestu, pa će se naredne sezone takmičiti i u Ligi Evrope.

“Sviđa mi se stil igre, Viljareal igra veoma ofanzivno, što je i moja karakteristika. Znam da sam defanzivac, ali uvek koristim priliku da odem u napad. Mogu da poboljšam svoje prodore i da isporučim mnogo asistencija napadačima. Bar se nadam tome“, dodao je Rukavina.

Desni bek će se u Viljarealu pridružiti zemljaku Aleksandru Pantiću, ali je bivši igrač Crvene zvezde poslat na pozajmicu u Betis, dok će se za mesto u prvom timu boriti sa Špancem Mariom Gasparom.

“Konkurencija između fudbalera je uvek dobra i podiže nivo kompletnog tima. Gaspar je dobar igrač, ali nastupaćemo u tri takmičenja i svi ćemo imati prilike za igru“, zaključio je Rukavina.

Momak rođen u Beogradu je fudbalsku karijeru startovao u Bežaniji, iz koje je 2007. godine stigao u Partizan. Posle samo jedne sezone u “crno-belima“ preselio se u Dortmund, potom u Minhen, da bi 2012. postao član Valjadolida.

Za reprezentaciju Srbije je do sada odigrao 29 utakmica, a debitovao je 2007. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar