Bubalo: Slučaj iskreiran

Bivši ministar privrede Srbije Predrag Bubalo, koji je optužen za zloupotrebe prilikom privatizacije "Luke Beograd", izjavio je da je cijeli slučaj iskreiran kako bi se na nekog svalilo nezadovoljstvo zbog rezultata privatizacije.

Srbija 10.07.2014 | 15:23
Bubalo: Slučaj iskreiran

 

"Ovde sam iz puke potrebe da se optuži jedan ministar, na nekog svali nezadovoljstvo privatizacijom, podlegne propagandi i iskoristi prilika da se prikupe poeni u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", rekao je Bubalo, iznoseći svoju odbranu pred Specijalnim sudom u Beogradu.

On je naglasio da je Tužilaštvo prilikom podizanja optužnice trebalo da uzme u obzir kontekst, odnosno stanje u privredi u periodu kada je "Luka Beograd" privatizovana, jer je to preduzeće, kako je rekao, poput ostalih bilo ophrvano velikim dugovima.

"Ministarstvo, niti ja lično nismo se mešali u proces prodaje akcija `Luke Beograd` i ni sa kim nisam organizovao kriminalnu grupu i vršio nezakonite radnje prilikom prodaje tog preduzeća", rekao je Bubalo.

Optužnica iz decembra prošle godine tereti Bubala za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Za isto djelo i oštećenje državnog budžeta za najmanje 21 milion evra optuženi su i izvršni direktori Agencije za privatizaciju Miodrag Đordević i Goran Mrđa, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktor Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Za krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhvata i bivšeg direktora Privrednog društva "Luka Beograd" Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

"Luka Beograd" jedan je od predmeta na spisku 24 sporne privatizacije.


Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar