Tegeltija je nedostojan funkcije u pravosuđu

Centar za humanu politiku smatra da je izbor Milana Tegeltije za predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, još jedan od dokaza da pravosuđem u BiH upravljaju kriminalno-političke strukture i da se na funkcijama nalazi sve više onih koji nisu dostojni tog položaja.

Republika Srpska 10.07.2014 | 08:00
Tegeltija je nedostojan funkcije u pravosuđu

 

Zbog ovakvih kadrovskih rješenja, umjesto pravde biće još više nepravde, umjesto nezavisnog još zavisnije pravosuđe, umjesto efikasnijeg rada još više neriješenih predmeta i umjesto borbe protiv kriminala još više kriminala.

Milan Tegeltija nedostojan je bilo koje funkcije u pravosuđu, jer je kao glavni specijalni tužilac štitio najveće kriminalce u RS, a kao predsjednik Osnovnog suda u Banjaluci odgovoran je za 40.000 neriješenih predmeta, trajanje sudskih postupaka po deset i više godina, nepoštivanje načela hitnosti, uticaj na sudije u određenim predmetima i uništavanje dokaza iz sudskih spisa.

Stanje u pravosuđu neće promijeniti strukturalni dijalog i slične gluposti.
Kao i u drugim dijelovima političkog sistema u BiH, u pravosuđu su potrebne korjenite sistemske promjene, koje bi prvenstveno podrazumijevale imenovanje sudija u tužilaca u parlamentu po prijedlogu nezavisnog tijela, uspostavljanje sistema veće odgovornosti, kontrole, mjerljivosti rada i smjenjivosti sudija i tužilaca i provjeru povjerenja građana u pravosuđe svake četiri godine.

Izvor: frontal.ba

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

modran.com

10.07.2014 08:05

Za ovog kako se preziva,Milana ne znam ništa ali da nam je pravosuđe skoro pa nula to znam i osjetio sam lično na koži kada je tužilac odustao od gonjenja lopova koji mi je pokrao bolesnu majku.Bruka.

ODGOVORITE
Name

Srbac

10.07.2014 08:09

Pogledajte ga samo!Al' smo jadni, ko nam je predsjednik VSTS. Dođe mi da zapalim svoju diplomu!

ODGOVORITE
Name

Ja

10.07.2014 08:16

Pa naravno da je nedostojan... Juče u jednom intervju jedva da zna da priča,osnovac iz četvrtog razreda ima složenije recenice. Sam njegov izgled,više liči na kriminalca nego na nekog poštenog. A što se tiče Osnovnog suda, ja lično imam suđenje 14 godina, njemu lično se obraćao i završilo se tako da me on tako nepismen izbacuje iz kancelarije...

ODGOVORITE
Name

brane

10.07.2014 08:22

Ovoga pod hitno treba uhapsiti!!!

ODGOVORITE
Name

laki

10.07.2014 08:32

PA KAD IMATE U PRAVOSUDJU SUDIJE KOJE SU KRIVICNO GONJENE I OSUDJENE ZA UZIMANJE NOVCA SLUCAJ BIVSE PRESJEDNICE SUDA U Mrkonjic Gradu Nedjije Sehelic sta imate ocekivati drugo i najveca kazna joj je degradacija sa mjesta presjednika suda na mjesto sudije osudjena pravosnazno sest mjeseci zatvora dve godine uslova okruzni sud u Doboju potvrdio presudu.

ODGOVORITE
Name

BOA

10.07.2014 08:59

Evo teme za jednog poštenog novinara. Pošalje dopis VSTS i zatraži odgovor na pitanje:"Koliko je sudija i tužilaca procesuirano po prijavama građana i koliko je njih sankcionisano." Tek tada ce se vidjeti koliko smo mi glup narod pa se ne znamo ni žaliti ili koliko su oni bahati i osioni.

ODGOVORITE
Name

Mafija se osilila

10.07.2014 09:48

Mafija je postala jača od države.Postavljaju svoje ljude gdje hoće,i to bez problema.Sve kupuju ukranim novcem.Ovo treba ili zaustaviti ili da država preda sve svoje funkcije kriminalcima pa neka rade sta hoće.Mafija ima svoje policajce koji dobavljaju drogu za njih,koji je dilaju.Inspektore koji ih stite.Tuzioce koji ih ne ganjaju,a sudije da ih puštaju ako bi slučajno došli do suda.Mafija ima biro za zapošljavanje.razni vozači i sekretarice političara te zapošljavaju za 5-10 hiljada maraka.Predsjednici opština,poslanici,doktori,ne misle svojom glavom,već služe da nas ubjedjuju u ono što im se javi s vrha.Ako Mile danas kaže zid je crn,iako svi znamo da je bijel,niko u stranci neće pitati pa zar nije bijel.Svi će se razletiti i vikati crn je zid,vi ne vidite ostali,rušite državu.Sutra Mile kaže ne nije crn,bijel je,oni svi potrče i viču bijel je,naravno i juče je bio ali mi imamo više ciljeve zašto smo juče rekli da je crn.A ovi opet ruše RS a mi je štitimo.Ovaj Tegeltija da bude na toj funkciji?Koje to ima reference?Koje to čovjek kriminalce pohapsi?Ili mu je ovo nagrada od kriminalaca što ih je štitio?Sve treba otjerati iz vlasti.Od čistačice do Predsjedništva.Donijeti zakon da od 01.01.svima prestaje radni odnos i svi napolje.

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

10.07.2014 09:54

Jesu li onaj ministar i ovaj nekakav rod ? Po intelektualnim sposobnostima a "more bit" i po kriminalnim da jesu.

ODGOVORITE
Name

ja Rale

10.07.2014 10:31

Kad vidim ovog, mogao bi svašta da napišem ali neću.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

10.07.2014 11:09

Tegeltija je "ekspert" za osvajanje funkcija u pravosuđu...Brži je od poskoka...da li je on čovjek ili mašina.

ODGOVORITE
Name

fikret

10.07.2014 20:45

Porjeklom je iz Golesa i ja sam. Rat nas podjelio, strucan je covjek, posten, samo politka ga moze upetljati Dodikova ili Bakirova sve jedno. Ne znam u tome kako ce se snaci jer tome se tesko odupreti, a mislim da je dobar izbor, jer su famelijarno strucni ljudi.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

13.07.2014 16:35

FIKRETE ZNAŠ LI TI ŠTA PIŠEŠ

ODGOVORITE