Uhapšeni dok su sjekli vozila

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su četiri osobe na području Sokoca, koje sumnjiče za organizovani auto-kriminal.

Republika Srpska 09.07.2014 | 23:20
Uhapšeni dok su sjekli vozila

Ovu koordinisanu akciju, koja je počela u utorak, SIPA je sprovela zajedno s MUP-om RS i MUP-om Kantona Sarajeva, a po naredbi Suda i Tužilaštva BiH.

Prema nezvaničnim informacija, u utorak uveče su uhapšeni Milorad Mirković, Aleksandar Subašić i Zoran Čobović.

Kako saznajemo, SIPA ih je uhapsila u trenutku dok su na livadi sjekli automobile u dijelove, koje su vjerovatno namjeravali kasnije prodavati.
U ruke SIPA u okviru ove akcije danas je pao i Sokočanin Velimir Simić.

On je odranije poznat policiji, jer ga navodno dovode u vezu s ubistvom Gorana Mijatovića Mite, predsjednika Fudbalskog kluba Bežanija 2. oktobra 2006. godine u eksploziji auto-bombe u Beogradu. Takođe, navodno radi se o nekadašnjem članu kriminalne grupe Darka Eleza, kome trenutno sude zbog najtežih krivičnih djela počinjenih na području BiH.

Iz SIPA su, navodeći inicijale, saopštili da je u toku kriminalistička obrada nad uhapšenima, nakon čega će isti biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Kako kažu, SIPA je u srijedu počela aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela organizovani kriminal u vezi s auto-kriminalom na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, gdje su, kako se sumnja, uhapšeni Sokočani "operisali".

"Pomenute osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela organizovani kriminal, krijumčarenje i teška krađa", kazali su iz SIPA.

Kako kažu, u toku su pretresi i pregledi određenog broja lokacija na širem području Sokoca, na kojima se očekuje pronalazak predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jovica

09.07.2014 22:30

Sokolacki kriminal na sceni.

ODGOVORITE
Name

miki

09.07.2014 22:57

To su sitni lopovi? Samo izvršavaju naređenja. nađite i organizatore i vođe te grupe. Danas je sa jedne lokacije nestalo desetak vozila sakrili ih junaci.

ODGOVORITE
Name

Хајро

09.07.2014 23:01

Како то да Сипа оперише експресно по РС и хапси кога хоће?Као нема криминала у ФБиХ и нема судова.

ODGOVORITE