Oluja pogodila sjever Njujorka

U naletu snažne oluje na sjeveru američke savezne države Njujork danas su poginule najmanje četiri osobe, dok je više od 70.000 ljudi ostalo bez električne energije.

Svijet 09.07.2014 | 21:40
Oluja pogodila sjever Njujorka

Četiri stanovnika gradića Smitfild su pronađena mrtva nakon što je moćna oluja protutnjala kroz to mjesto i potpuno uništila nekoliko kuća, preneo je BBC.

Rič Bargabos, gradonačelnik Smitfilda, za lokalne novine je izjavio da su poginuli majka i njena četveromjesečna beba, rođak te porodice i jedan njihov komšija.

"Kuće su potpuno uništene. Jednu od njih je vjetar podigao 150 metara u vazduh i srušio je u istoj ulici na kuću preko puta", naveo je Bargabos.

Alen Rajli, šerif okruga Medison, izjavio je da spasioci pretražuju ruševine kako bi našli druge moguće žrtve.

Oluja je pogodila i saveznu državu Merilend, gdje je u ljetnom kampu poginuo jedan dečak kad je na njega palo drvo. U toj nesreći su povrijeđena i šestorica njegovih drugova.

Meteorolozi navode da je u državi Njujork vjetar dostizao brzinu od najmanje 100 kilometara na sat, kao i da je moguće da je bilo nekoliko manjih tornada, koji su registrovani i u državama Ohajo i Pensilvanija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar