Tribunal još nije dobio Šešeljev odgovor

Haški tribunal nije dobio odgovor lidera SRS Vojislava Šešelja u vezi sa odlukom sudskog veća da se u roku od tri dana izjasni da li će poštovati uslove za eventualno privremeno oslobađanje.

Srbija 08.07.2014 | 12:06
Tribunal još nije dobio Šešeljev odgovor

"Do ovog momenta nismo dobili obaveštenje da je podneo odgovor", rečeno je Tanjugu u Tribunalu.

U tom sudu podsećaju da "u odluci stoji da optuženi imao tri dana da odgovori kad dobije prevod na srpski jezik", a kako navode, "taj prevod je izdat u petak".

Na pitanje da li će sud razmatrati Šešeljev odgovor ukoliko stigne posle ovog roka, za sada u Tribunalu nemaju odgovor.

"Ne možemo to sad da komentarišemo", kažu u Tribunalu.

Haški tribunal je 4. jula dao rok lideru radikala da se izjasni da li će poštovati uslove za privremeno oslobađanje.

Glavni uslov je da bude pod nadzorom srpskih vlasti od trenutka oslobađanja pa sve do povratka u Hag, zatim da poštuje uslove kućnog pritvora tokom čitavog trajanja privremene slobode.

Šešelj bi trebalo da pristane i da preda pasoš srpskim vlastima, kao i da ne bude ni u kakvom kontaktu sa žrtvama i svedocima i da ne pokušava da na njih utiče ni na koji način.

Jedan od uslova je i da Šešelj ne ometa proceduru niti tok pravde i da o svom slučaju razgovara samo sa članovima svog pravnog tima.

Prema zahtevu Tribunala, Šešelj će, takođe, morati da se striktno povinuje svakom zahtevu srpskih vlasti kako bi im omogućio da poštuju obaveze koje im nameće odluka o privremenom oslobađanju.

Izvor: Tanjug

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vadikal

08.07.2014 10:09

Ovi iz Tvibunala izgleda da dobvo nečuju, vekao sam da nepvistajem na ultimatum anti svpskog tvibunala. Jednom Vadikal uvjek Vadikal.

ODGOVORITE