BiH potrebna međunarodna pomoć

BiH, bez međunarodne pomoći, neće moći sanirati štetu nastalu u majskim poplavama, rekao je ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija u razgovoru sa sekretarom za evropske poslove u Ministarstvu spoljnih poslova Portugala Brunom Masaešom.

Bosna i Hercegovina 07.07.2014 | 12:25
BiH potrebna međunarodna pomoć

Lagumdžija je Masaeša upoznao o intenzivnim pripremama za održavanje donatorske konferencije za BiH i Srbiju 16. jula u Briselu radi prikupljanja dodatne finansijske pomoći za opravak i obnovu.

On je, tokom današnjeg susreta u Sarajevu, izrazio nadu da će uspjehu konferencije aktivan doprinos dati i Portugal, te naglasio da donatorska konferencija treba da otvori "takmičenje" u rješavanju problema obnove BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Lagumdžija je zahvalio Vladi Portugala za ukazanu humanitarnu pomoć stanovništvu BiH u nedavnim poplavama, te sagovornika upoznao o razmjerama štete i procjenama potreba za obnovu i rekonstrukciju.

Osim o pripremama za predstojeću donatorsku konferenciju, na sastanku je bilo riječi o evropskim integracijama BiH, te mogućnostima za unapređenje saradnje dvije zemlje.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoki

07.07.2014 11:15

Nažalost taj novac ce dobiti ljudi iz Partije to je sramora onda.

ODGOVORITE
Name

Akord

07.07.2014 13:20

Zalosno da zapad diaspora he spremni pomoci Ali Baja sa svojim guzonjima hoce svoj dio

ODGOVORITE