Dodikova lista za odstrel

Milorad Dodik napravio je listu kadrova SNSD-a i tajkuna koje namjerava “odstrijeliti” dijelom prije izbora, dijelom nakon njih.

Republika Srpska 07.07.2014 | 11:36
Dodikova lista za odstrel

Već je krenuo u obračun, koristeći se jedinstvenim načinom kandidovanja za parlamentarne liste: Dodik je svim opštinskim odborima uputio listu sa imenima kandidata za parlamentarne nivoe, koju je on lično “sastavio”. Naravno da Dodik nije sastavljao liste, već su to uradili njegovi ljudi od najvećeg povjerenja iz svih regija i opština.

Na odborima je da se odluče između ličnosti koje je Dodik predložio.

Ovakav način izbora nije bio ni u vrijeme Titove Jugoslavije, ali Dodik se ne obazire na bazu-interesuje ga jedino apsolutna vlast u stranci.

Dodikovi pikovi za odstrel su pravi kapitalci, a među onima koji odlaze najvažnije pozicije pripadaju banjalučkoj i mrkonjićkoj grupaciji, čiji su predvodnici Nebojša Radmanović i Nikola Špirić.

U “Banjalučkoj grupi”, koje se Dodik želi riješiti, osim Radmanovića, su još Igor Radojičić, Slobodan Gavranović, gradonačelnik, i Željko Kovačević, ministar energetike.

Radmanović je već dojadio Dodiku, posebno zbog niza afera u koje je upetljan njegov štićenik Kovačević. I najpovršnija istraga otkrila bi desetine miliona koje je Kovačević pokrao, a iza tih poslova stoji Radmanovićev uticaj. Sa ovim dvojcem biće otjerana kompletna “mreža podrške” tim prljavim poslovima. Dodik je dosad svugdje imao upetljane svoje prste, osim u Radmanovićevim poslovima i tome je, očito, došao kraj. Radmanović ne bi trebalo da se nađe ni na jednoj listi; bar ne na nekoj značajnijoj poziciji.

Dodik je već zadao nekoliko teških udaraca Radojičiću - stavio ga je na čelo Gradskog odbora u situaciji kada SDS i NDP snažno jačaju u Banjaluci i kada SNSD nema šansu da ostvari rezultate na nivou prošlih/pretprošlih izbora.

Tako je Radojičić dobio priliku da pokaže kako salonski političar i tviter kritizer djeluje na terenu, među živim ljudima. Radojičić je napravio početničku grešku, u GO se okružio nazovi intelektualcima i paraudbaškim šljamom, dok je istinske terenske radnike, najjače i najvjernije vojnike SNSD-a, potpuno marginalizovao. Takav raspored nije obećavajući po SNSD, ali jeste po Dodikove namjere da, nakon izbora, odstreli svog “prirodnog” naslednika.

Dodik već dosta dugo gnječi Radojičića uz pomoć Željke Cvijanović, čija je ambicija toliko velika da se može okarakterisati vrlo opasnom. Međutim, to njoj ni najmanje ne smeta da Radojičića udari gdje stigne, i tako ga dodatno ponizi unutar stranke.

Poslednji javni šamar je smjena Duška Račića sa mjesta direktora KBC Banjaluka, što je potpaljivanje lomače podložene ispod Radojičića.

Zadnji u nizu teških udaraca je Dodikov spisak kandidata za parlamente o kojem Gradski odbor treba samo da se izjasni. Taj potez je Radojičića potpuno izbacio iz pameti, ali progutao je on štošta, pa će i ovo poniženje.

Slobodan Gavranović će da “leti” iz nekoliko razloga: preblizak je Radmanoviću, sa kojim Dodik rjeđe komunicira nego sa potpisnikom ovih redova; Nije uspio napraviti ništa u Banjaluci; U stalnom je i otvorenom ratu sa koalicionim DNS-om, posebno predsjednikom gradske Skupštine Budimirom Balabanom. Mržnja između Balabana i Gavranovića već je postala urbana legenda, a tolika je da jedan od njih dvojice odmah nakon oktobarskih izbora mora da “leti” iz Gradske skupštine. Biće to Gavranović, koji svako malo prijeti ostavkom, jer je Grad u izuzetno teškim i složenim finansijskim problemima, kojima on nije dorastao.

I Anton Kasipović je predviđen za potpuno udaljavanje od SNSD-a, što je svojevrsno iznenađenje. Njega žele da otjeraju Dodikovi najbliži saradnici, koji ga mrze iz dna duše, i očito im je uspjelo da ga ubijede u to. Kasipović je dosada preživio štošta i uopšte ne bi bilo iznenađenje da jedini preživi “pogrom” koji se sprema u SNSD-u.

Mrkonjićki klan

Jedan od šefova “Mrkonjićkog klana” je Nikola Špirić, politička kamenjarka po opredeljenju i ubjeđenju. Špirić je duboko “zaglavio” u poslovima sa Zdravkom Cvjetinovićem (šećerna linija) i sama ta činjenica ga već diskvalifikuje.

Međutim, puno teža optužba mu se stavlja na teret, a to je da je sa svojim Mrkonjićkim klanom preuzeo brojne, stotine miliona, vrijedne poslove i značajno ugrozio ostale Dodikove tajkune.

Nosilac gotovo svih tih poslova je tajkun Mladen Milovanović Kaja, vlasnik firme MG Mind, banjalučke Tržnice, polovine Gospodske ulice i još desetina vrijednih nekretnina.

Milovanović je načuo šta mu se priprema i spreman je rasprodati carstvo, ali je ono toliko da nema ko da ga kupi. Vrlo lako bi se moglo desiti da Milovanović bude uhapšen, kako bi Dodik na njemu demonstrirao “borbu” protiv kriminala.

Milovanović je u nizu prljavih poslova, njegove firme redovno se pominju u presudama Suda BiH o pranju para, ali, interesantno, on nikada ne odgovara. Jer ga je štitio Špirić.

A sada nema ko Špirića da zaštiti, jer Kemal Čaušević i Zdravko Cvjetinović su “na rubu” da progovore. Kada se to i desi, (a desiće se), Šprić je gotov i korak je samo do Dodika. Upravo to Dodik ima namjeru da spriječi.

Mrkonjićkom klanu pripada i Zoran Tegeltija, koji je, takođe, na listi za odstrel. Tegeltija je agent još nekoliko velikih tajkuna i ratnih profitera, koji preko njega vladaju Ministarstvom finansija. Dodik je neke od njih, svojevremeno, proglasio svojim najcrnjim neprijateljima, a postao je njihovo sredstvo. Prekasno je to dokučio, oni su Tegeltijinim radom višestruko uvećali (ionako) desetine miliona vrijedna bogatstva.

Sada žele da ga uklone.

Toj grupaciji pripada i Nedeljko Kesić, direktor HE na Vrbasu, udbaš i kriminalac, koji posjeduje milione vrijedne nekretnine u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

Dodikova lista za odstrel veoma pažljivo je ispisana i ukazuje da se Dodik nema namjeru predati i ukoliko izgubi izbore. Dapače, namjeravane “egzekucije” su u svrhu očuvanja potpune vlasti nad SNSD-om i u lošem razrešenju 12. oktobra.

Blog Slobodan Vaskovic

 

Komentari / 45

Ostavite komentar
Name

x file

07.07.2014 09:42

E bas me zanima jesi li i pravu..poznajem ih dosta licno. Od kad su Kaja i Kesic snsd. Ako ovo bude tacno skidam ti kapu Vaskovicu. Pardon Cavicu

ODGOVORITE
Name

Nikola

07.07.2014 09:42

Ljudi,bice svasta!

ODGOVORITE
Name

Sanja

07.07.2014 09:43

Slika iz mlađih dana :-)

ODGOVORITE
Name

Petar

07.07.2014 09:44

Mile je godinama gajio zmije u njedrima,nije ni svjestan kako ce ga izujedati!?

ODGOVORITE
Name

VUKOSAVLJE

07.07.2014 09:50

AKO MIN KOVACEVIC NE ZABRANI RAD NISKOGRADNJI I NE PONISTI RJESENJE O GEOLOSKIM ISTRAZIVANJIMA KOJE JE DRASTICNO PREKRSILO PREDUZECE NISKOGRADNJA IMATE OSNOVU DA GA HAPSITE I ZA OVO JER LEGALIZUJE KRIMINAL LJUBE CUBICA KOJI SE MJERI DESETINAMA MILIONA

ODGOVORITE
Name

SAVA

07.07.2014 09:55

SAD CE POCETI IZMEDJU SEBE DA SE TAMANE.

ODGOVORITE
Name

klark

07.07.2014 10:37

Ako rastjera ove iz Mrkonjica dobice i glasove teskih opozicionara, pretjerali su stvarno! Za x-file, Drug nisi u toku, Tegeltija im je davno obukao crveni dres, da mogu krasti zajedno, i nista se u MG ne desava bez njih trojice!

ODGOVORITE
Name

Krcun

07.07.2014 10:38

I VASKOVIĆ PIŠE O STVARIMA O KOJIMA SVAKO KO OZBILJNIJE PRATI POLITIKU ZNA BAR ZADNJE TRI GODINE.OTKUD MI ZNAMO KAO OBIČAN NAROD ŠTA ĆE DA BUDE

ODGOVORITE
Name

A ZV

07.07.2014 10:38

A Z V O R N I K

ODGOVORITE
Name

PATRIOT

07.07.2014 11:06

JAVNA JE TAJNA A SU DODIK LIČNO A PONEKAD I NJEGOV ČUBRI, ŠAMARALI MINISTRE I TAJKUNE SNSD-A(KOVAČEVIĆA, DŽOMBIĆA...).TOGA NEMA NI NA KOSOVU!ŠPIRIĆ I TEGELTIJA SU VEĆ UVELIKO U CARINSKIM KRIMINALNIM VODAMA.KAJA JE VEĆ PONUDIO SARADNJU I PARE NEKIM OPOZICIONIM STRANKAMA U BL.DOŠLO MU DO GRLA.ČUBRI GA "OBILAZI" SVAKI MJESEC I TRAŽI KEŠ!!!

ODGOVORITE
Name

Moj stav

07.07.2014 11:08

Kako piramida kriminala ide odozgo prema dole, logično je da se prvo žrtvuju pioni iz donjih redova.Tek toliko da se narod ima oko čega baviti..

ODGOVORITE
Name

njegovi su

07.07.2014 11:09

Sve okoreli kriminalci, kod pokojnog Rade Grbica velikog gospodina, fizicki radnici na trznici sa toplim obrokom i prevozom imali su oko hiljadu maraka platu, a sad kod ovih iz Mrkonjica imaju 4oo maraka i corbu od dve marke, a proganjaju ih k'o Bog djavla.

ODGOVORITE
Name

PECNIK

07.07.2014 11:20

HAPSITI MINISTRA KOVACEVICA I NACELNIKA VUKOSAVLJA ELVIRA JER LEGALIZUJU I TALE SE SA NISKOGRADNJOM TAKODJE UHAPSITI TREBA I INSPEKTORE GEOLOSKE JER NE ZABRANJUJU RAD I EKSPLOATACIJU POD VELOM ISTRAZIVANJA JER LJUBO CUBIC PLACA DA NE IZADJE NA TEREN ZNACI TAL CUBIC INSPEKCIJA KOVACEVIC I NACELNIK VUKOSAVLJA ALO SIPA OVO JE KRIMINAL U DESETINAMA MILIONA I TAKODJE ORTAK U KRADJI SLJUNKA MG MIND BAJBUKANA NE GINE.

ODGOVORITE
Name

crna gora

07.07.2014 11:20

Drž' se Mile jos si ziv za sve muke nisi kriv.

ODGOVORITE
Name

Ja

07.07.2014 11:35

Rade Gebic je u doveo Kaju, sjedio je sa njime i ekipom u Romanovu danima, sto su radnici Trznice trazili, to su i dobili.

ODGOVORITE
Name

neven

07.07.2014 11:38

Kesic,Kaja i ostali pod Kopanjinim patronatom.On to kontrolise,a posebno Kesica posto je u nadzornom odboru.Ako iko sahrani Dodika to ce biti Kopanja.

ODGOVORITE
Name

Semberac bio i ostao

07.07.2014 11:44

Pa ovo kao za vrijeme Titine vladavine,krade se na sve strane.

ODGOVORITE
Name

Riba

07.07.2014 12:34

Kao i uvijek: Riba smrdi od glave... ali se čisti od repa.

ODGOVORITE
Name

mrkonjicanin

07.07.2014 12:34

Kaja se zove Milanović a ne Milovanović....čisto da ne bude zabune

ODGOVORITE
Name

pop spiro

07.07.2014 14:02

He he lijepo ih je bilo trositi i rasipati se drzavnim novcem , a svi snamo ko smo i sta smo bili do decedesetih godina, izasli iz rata, i milioni nije li licemjerno prema porodicama poginulih boraca koji su svoje najmilije dali u temelje Srpske, danas djeca poginulih nemaju posao nemogu da se skoluju i da formiraj porodice a djeca tajkuna mjenjaju automobile od sto hiljada km ko carape.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

07.07.2014 14:17

Milokrade volio si da budes u drustvu kriminalaca,udbasa i svakavog mulja jer si samo medju njima mogao da budes glavni. Od RS si napravio smetljiste i otpad. Sad ce ti se sav tvoj sljam vratiti duplo i ostaces bez glave. Davno su tebe tvoji poltroni izdali i prodali od elektricara biskupa Dureta preko ovih nabrojanih.Sve sto radis dzaba ti je!

ODGOVORITE
Name

zoran

07.07.2014 14:29

Semberac bio i ostao ---- samo sto tada nisu za 50 god uspjeli sve pokrasti a ovi za par godina pokradose sve do kraja bas

ODGOVORITE
Name

dd

07.07.2014 14:35

Sada je kaja nekima kriv sto ima.On zna da stvara novac. Dosta je bilo biznismena poslije rata ali nisu znali sa novcem, gdje su sada. Kaja hrani mnoge porodice i podrzao je mnoge humanitarne akcije. Moskva je uz tebe i cijela Rusija. Bog neka te cuva.

ODGOVORITE
Name

Kemin brat

07.07.2014 14:46

Kemo brate progovori i ako možeš nagovori i onog Cvjetinovića da i on progovori. Pozdrav Baja.

ODGOVORITE
Name

DADO

07.07.2014 14:50

SAMO SE NADAJTE-MIHALJICA JE U BJELJINI PRED PROŠLE IZBORE GOVORIO NA MITINGU-KAD POBJEDIMO JA ĆU KAO MINISTAR POLICIJE POSLATI DODIKA U FOČU-ŠTA JE BILO ZNA SE-ISTO ĆE BITI I SAD SAMO UBJEDLJIVIJE

ODGOVORITE
Name

stefan

07.07.2014 14:51

Dodik je pravi Srbin !!

ODGOVORITE
Name

Maljuga

07.07.2014 14:59

Baja, šta je sa Klošarcem? Niko ti nije nož zabio u leđa u I. Sarajevu kao on!

ODGOVORITE
Name

Igor

07.07.2014 15:14

Lista za procesuiranje...

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

07.07.2014 15:33

ZA DADU,,,,,,,,MALTENE SVAKO ZNA DA PRAVI PARE,KADA MU PRESJEDNIK DRŽAVE DA POSO I PARA KOLIKO HOĆE ,STIME DA MU DAŠ POLA ,,,,,,,E TO JE KAJO,ČUBRO STANKOVIĆ,KALDERA,MUĆAK I OSTALI TAJKUNI,,,,,,DALI TI ZNAŠ DADO KAKO ZOVU GRADONAČELNIKA PRIJEDORA MARKA PAVIĆA,,,,MARKO POLO

ODGOVORITE
Name

Dobojlija

07.07.2014 16:07

A lista odstrela u Doboju? Zasto medju kandidatima nema Milorada Zivkovica, Urosa Gostica... Opet kandidati srednjoskolac Dzo, misica Kalenicka i ostali propali politicari.. blago njima sa nama, tesko nama sa njima... U Doboju cak ni zlatar - predsjednik SNSD-a Markovic nije na listi, jel to i on leti??

ODGOVORITE
Name

odzak

07.07.2014 17:52

HAPSITE ANDJELICA IZ VODA SRPSKE I TAJKUNE SLJUNKARE JER NAS SPREMAJU ZA NOVI POTOP A UOPSTE NE PLACAJU NAKNADU OD 1,5 KM PO M3, A SADA U OVOM MOMENTU SVAKI DAN ISPORUCUJU 10 000 M3 STO ZNACI DA VODE SRPSKE DNEVNO TREBA DA DOBIJU 15 000 KM ALI TOGA NEMA. NESO I ANDJELIC TALE A TO MOZETE PROVJERITI NEKA SIPA I INSPEKCIJA ODU U STRABAG I EUROASFALT I VIDJECE DA SU MILIONI ISPORUCENI SLJUNKA BEZ NAKNADE.

ODGOVORITE
Name

sa odmora

07.07.2014 17:53

A sta je sa I.Sarajevom. Dok Klosarca ne odstrelis nemas se cemu nadati. Jade je uradio, najnovije je da vise ni u novi park ne ide, kazu zavadio se sa Gavrilom Principom.

ODGOVORITE
Name

Emilija

07.07.2014 18:17

Godinama smo gledali nevidjene kradje i javasluke g.Dodika kao i njegovih pijuna i saradnika.. Vrijeme je da i tome dodje kraj. Republiku Srpsku su opljackali, narod ojadili i treba da odgovaraju za svoja nedjela. Hocemo da sposobni i posteni ljudi vode Republiku Srpsku. Kriminalcima je mjesto u zatvoru!!!

ODGOVORITE
Name

miki

07.07.2014 19:11

Sad ce da se radjaju nove stranke, jednu ce daosnuje Radojicic, jednu Radmanovic, a jednu Spiric, pa ce opet da muzu nase pare.

ODGOVORITE
Name

zemljak

07.07.2014 20:03

Oni koji si te napravili u Laktasima sa punim pravom su ti zamjerili. Izgubio si podrsku.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

07.07.2014 20:15

Svi znamo ko je glavni Baja i zrtvovanje ovih jadnih ljudi da bi Laktasenko sakrio svoje pljackaske tragove u snijegu, a koji su vrjedni milijarde maraka su smjesne. Ovaj scenario moramo cekati do NOVEMBRA, a poslije SITNO.

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

07.07.2014 20:30

Dokle je dogurao SNSD pokazuje to sto je ispred aktiva zena SNSD-A U Gradisci kandidatkinja za poslanika na listi izvjesna Renata.Inace nadaleko poznata po kafani koju je drzala po imenu "sest .isa".Ime sve govori.Zaposlili su je da radi u opstini .Eto dokle su dosli.I onda se Dodik cudi danima kako je izgubio Gradisku.Pitajte Zorana Adzica u kakvim je odnosima sa Zdenkom Sormaz?I jos milion prica bih ispricao o Kesicu i ostalim hostaplerima iz SNSD-a Gradiska koje mi svi znamo ali cete ih izbrisati vi sa BNTV kao i svaki put do sad.To je mulj i talog onaj najgori.Sad ce ih SDS rasturiti u Gradisci..

ODGOVORITE
Name

pop

07.07.2014 21:04

Ovo je grupa Korleone iz RS, a kum je svakako veliki Baja...

ODGOVORITE
Name

Saša

07.07.2014 22:11

Kasno Marko na Kosovo dođe. Misliš na ovaj način dobiti izbore. Nema ti spasa. Brod tone a pojasa za spasavanje nigdje u blizini.

ODGOVORITE
Name

Tambur

07.07.2014 22:37

Od 6 opstina Grada Istocno Sarajevo, 6:0 je za SDS, i uvijek ce biti tako dok ti je Kosarac selektor. Jedini odbor koji je bio dobar, i koji je redovno pobjedjivao je bio u Istocnom Novom Sarajevu, a ti si ga BAJA rasputio. Sad i tu imas haos. Zlo radjene, gotovo sudjenje.

ODGOVORITE
Name

DADO

08.07.2014 08:49

ZA DJURĐA I M-MA JE LI VAMA JASNO DA ĆE DODIK POBJEDITI VOLJELI MI TO ILI NE EVROPA,SRBIJA,AMERIKA GA HOĆE JER IM TREBA A ISKRENO NEMA JAKE LIČNOSTI DA MU PARIRA I KOJI TO POLITIČAR NE TRPA U SVOJ DŽEP-IME...NEMA GA.

ODGOVORITE
Name

Dule

08.07.2014 11:30

Bice svasta ...lopovska družina.

ODGOVORITE
Name

Mila

08.07.2014 11:52

Veliki Baja će sve odstreliti, samo da on ostane na vlasti. Haaaahaaaaa, neće još dugo.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

08.07.2014 14:42

DODIK JE VEĆ PROŠLOST,TI TO DADO JOŠ DUGO NEĆEŠ SVATITI

ODGOVORITE
Name

DADO

08.07.2014 18:09

ZA ĐURĐU I M-NEMA TU ŠTA SHVATITI ON DOBIJA IZBORE NA SVIM NIVOIMA-MALO SAM BLIŽI I VIDJEĆETE HAOS U SAVEZU-STEVANDIĆ JE POMOGAO DA GAVRANOVIĆ POBJEDI U BANJA LUCI -NASTAVAK SLIJEDI NA DRŽAVNOM NIVOU-PARA JE MOĆNIJA OD BOGA.

ODGOVORITE