Nastavljeni nasilni protesti Albanaca

Makedonska policija upotrijebila je juče šok-bombe u Tetovu da bi rastjerala nekoliko stotina nasilnih albanskih demonstranata, dok su protesti u Skoplju, Strugi, Kičevu, Gostivaru i Debru prošli bez incidenata.

Region 07.07.2014 | 08:09
Nastavljeni nasilni protesti Albanaca

Albanci su se okupili nezadovoljni presudom izrečenom šestorici njihovih sunarodnika, koji su osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva petorice mladih Makedonaca uoči Uskrsa 2012. godine u Smiljkovcu.

U Tetovu je 600, uglavnom mladih Albanaca, bacalo kamenice na policiju, ispred sjedišta albanske partije DUI, koja je partner u Vladi Makedonije.

Policija je silom rastjerala okupljene, a mediji su javili da je povrijeđeno dvoje demonstranata, prenio je AP.

Protesti su počeli u petak, 4. jula, kada je u Skoplju, u žestokim sukobima policije i Albanaca, povrijeđeno 20 policajaca i demonstranata.

EU, SAD, OEBS i NATO u zajedničkom su saopštenju pozvali građane Makedonije da se uzdrže od nasilja, poslije protesta Albanaca, tokom kojih je policija upotrijebila suzavac, šok bombe i vodene topove da bi rastjerala nasilne demonstrante.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

xxl

07.07.2014 06:39

Lijepo je kada narod izađe na ulice,ako ništa neke se nešto dešava.

ODGOVORITE
Name

Zoran

07.07.2014 06:47

Bolje receno sve ove tzv medjunarodne organizacije podrzavaju one koji ne postuju odluke suda,u njihovim zemljama je to naravno terorizam.

ODGOVORITE
Name

Marko Kraljevic

07.07.2014 07:35

To se desava kada zabodes Srbinu noz u ledja. Priznali su Kosovo, 1999 dali Amerikancima zemlju da nas napadaju, mrze nas vise nago ikoga bez razloga i nama su se rugali. E sada dosla mecka i pred njihova vrata a brzo ce i na vrata Crne Gore koji nisu nista bolji. Podjelili su crkvu, narod, priznali Kosovo,odricu se korajena, mi NIJESMO SRBI MI SMO DUKLJANI SILOM POKRSTENI OD SRBA NEMANJICA, Albanija im pravi izbor za mis u Ulcinju, Stipe Mesic pocasni gradjanin Podgorice, sramota do sramote.

ODGOVORITE
Name

Md

07.07.2014 09:28

Stoka je navikla da baca kamenje na policiju i da ne postuje nikakve zakone,oni razumiju samo tenkove zato ih treba urazumiti

ODGOVORITE
Name

Sloga

07.07.2014 13:19

Oni se mogu izboriti za šta hoće kad sloga vlada medju njima I bez pušaka osvajaju, a mogu zamisliti sa puškama šta bi radili.

ODGOVORITE
Name

goran

07.07.2014 13:45

ZA SLOGU Pa vidjeo si kako su mocni sa puskama na kosovu. Nebi im ni pas ostaO preko Prokletija, Sar Planine, Kosara da im nije bilo nato pakta. Pogledaj film o kosarama i sve ce ti biti jasno. To su nule od boraca i naroda! Hrabri su samo kada treba ubijati staro i nemocno ili iz zasjeda.

ODGOVORITE