Pet sitnica koje će popraviti i najgori dan

Loš dan desi se svakome. Ali...

Zanimljivosti 04.07.2014 | 22:00
Pet sitnica koje će popraviti i najgori dan

Kada stvari krenu nizbrdo ne trebate se prepusiti, već učiniti sve što možete kako biste popravili situaciju. Otkrivamo vam pet sitnica koje ne koštaju ništa, a popravit će i najgori dan.

Osmijeh – To je najmanje što možete učiniti. Iako se čini ne tako efikasnim, smijeh trenutno povećava nivo sreće, te će učiniti da se osjećate povezaniji s drugima.

Poruka – Razmijenite pozitivne poruke sa partnerom ili prijateljima. Pozitivne misli i činjenica da neko misli na vas i brine o vama brzo će vam popraviti raspoloženje.

Pomoć – Kad pomognete drugima osjećate se bolje, vjerovatno ste već iskusili taj osjećaj. Priskočite u pomoć svom dragom, mami, prijateljici ili radnoj kolegici. To će vas zaokupiti i u konačnici učiniti da se osjećate bolje.

Cvijeće – Da, lijepo je dobiti cvijeće, ali osjećat ćete se dobro i kad ga poklonite. Osim toga, ako radni sto uljepšate kojim cvijetom lakše ćete otjerati neraspoloženje.

Zagrljaj – Fizički dodir pomaže ispuštanje, hormona sreće. Zato, nemojte vrijeme trošiti na riječi, već uronite u nečiji topli zagrljaj.

Izvor: Ljepota i zdravlje

Komentari / 0

Ostavite komentar