Srpski turisti obožavaju metropole na moru

Poslednjih godina među turističkim agencajama pravi bum su izazvali aranžmani za prestonice na moru.

Putovanja 03.07.2014 | 12:05
Srpski turisti obožavaju metropole na moru

AKTIVAN odmor sve je popularniji među našim turistima. Za one kojima je, pored plaže i osvežavajućeg mora, zanimljivo i da u putovanje uključe još nešto, idealno je da ovog leta posete neku od evropskih metropola koje su smeštene na obali. Lisabon, Barselona, Rim i Venecija prednjače kao destinacije koje se u nekoliko dana mogu obići a da gosti mogu i da se okupaju.

Poslednjih godina među turističkim agencajama pravi bum su izazvali aranžmani za prestonicu Portugalije. Jeftinije avionske karte za Lisabon omogućile su turistima da posete ovaj živopisni grad na pet ili šest dana po ceni već od 300 evra.

Slično je i u drugim metropolama na moru, od kojih prednjači Barselona, jer grad direktno izlazi na plažu. Popularna Barseloneta, glavna plaža ovog španskog grada, samo je deset minuta udaljena od najveće ulice Ramble. Gaudijeva metropola još je povoljnija, pa se može obići u turama već od 200 evra za nekoliko dana. Za one koji žele da ostanu duže, agencije nude aranžmane od deset dana. Tako gosti imaju vremena da obiđu vrhunske plaže u blizini Barselone, koje su udaljene svega 20 kilometara i ostavljaju utisak letovanja na bilo kojem udaljenom rajskom ostrvu.

Iz Rima i Atine takođe se može na more, a ture staju od 300 evra po putniku. Pored Rima smešteno je zanimljivo letovalište Lido di Ostija, a u blizini grčke prestonice turisti se mogu kupati na plažama Vula i Glifada, do kojih se dolazi prevozom za svega 15 minuta.

Još jedna zanimljiva destinacija je Venecija, koja ima svoj Lido, rezervisan za kupanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar